Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 19 september 2010

4e Dam tot Dam FietsClassic weer
fietsplezier voor iedereen

Maar liefst 5.000 fietsers hebben zondag 19 september een geweldige Dam tot Dam FietsClassic beleefd. Het jonge evenement is groeiende en de deelnemerslimiet werd dit jaar zelfs een week voor de officiële sluiting gehaald. Organisator Le Champion bereikt met deze klassieker alle fietsliefhebbers. Want van stadsfietser tot fanatieke amateur reden ze de diverse routes. De Dam tot Dam FietsClassic startte zondagmorgen in alle vroegte vanaf de Dam in Amsterdam.

Om 08.00 uur werden de deelnemers weggeschoten door Dirk van Mierlo, campagneleider van hoofdsponsor Agis. 5.000 Fietsers begonnen aan hun tocht waarvan de eerste kilometers door de stad werden verreden. Voorts, afhankelijk van de lengte van de afstand, reden ze door het Noordhollandse landschap of in de buurt van de hoofdstad. De frisse wind maakte het fietsen zwaar tijdens de landelijke routes en op de open plekken. Deelnemers aan de twee langste routes (105 en 145 km) kregen enkele regenbuien te verduren die de wegen hier en daar glad maakten, maar uiteindelijk viel het erg mee met de weersomstandigheden. Ook de deelnemers aan de 40 en 65 km genoten onderweg van de toeschouwers, de muziek en de verzorgingsposten. Volgens kenners zijn de routes van de Dam tot Dam FietsClassic uniek in hun schoonheid en variatie. En dat is een van de aantrekkelijke punten van dit evenement. Dat maakt deze klassieker zo populair. Vanwege de groei kreeg Le Champion toestemming voor een extra 1000 s tartbewijzen dit jaar. Vreugde was er bij iedereen toen de Dam, eveneens finishlocatie, weer in zicht kwam. Deelnemers bleven nog lang op de Dam om mee te swingen op de muziek en na te praten. Le Champion staat al decennia lang bekend om zijn unieke evenementen, daar zijn de fietstochten onlosmakelijk mee verbonden. Het karakteristieke van de Dam tot Dam FietsClassic is het stadse met de passage door de IJtunnel, in combinatie met de landelijke omgeving rond Amsterdam en door de Noordhollandse natuurgebieden. Centraal staan de plaatsen die het woord dam in de naam hebben, zoals Monnickendam, Ilpendam, Volendam, Obdam, Durgerdam en Schoorldam.

Volgend jaar viert de Dam tot Dam FietsClassic zijn 5-jarig lustrum. Dan wordt het evenement gehouden op zondag 18 september 2011.

Voor meer informatie zie www.damtotdamfietsclassic.nl

Noot aan de redactie (