Persbericht

Dubbelzege en leiding in tussenklassement voor Team Bilderberg Porsche Eindhoven

Zandvoort, 19 september 2010 - Het voorlaatste raceweekend van het HTC Dutch GT4, verreden op Circuit Park Zandvoort, is uitstekend verlopen voor Team Bilderberg Porsche Eindhoven. Titelkandidaat Phil Bastiaans (Maastricht) won twee races, waaronder de hoofdrace samen met zijn teamgenoot Mathijs Harkema (ook Maastricht). Met dit resultaat nam Phil de leiding in het tussenklassement over. "Het wordt superspannend tijdens de Finaleraces, over drie weken op Circuit Park Zandvoort", aldus een zeer tevreden Bastiaans.

Het voorlaatste raceweekeinde van het HTC Dutch GT4 begon goed voor Phil Bastiaans. De nummer twee in het tussenklassement reed met zijn Porsche 997 GT4 de snelste trainingstijd tijdens de tweede kwalificatiesessie. Daarmee stelde hij de poleposition veilig voor zowel de tweede race als de hoofdrace. "Ik reed een superronde", vatte Phil zijn ultieme trainingsronde samen.

Onbedreigde zege
Het verhaal van de tweede race is snel verteld. Phil Bastiaans nam vanaf poleposition de leiding, hij bouwde in de eerste ronde een voorsprong van drie seconden op en gaf deze mooie marge vervolgens niet meer uit handen. "Ik stond onder druk", vertelde Phil na zijn fraaie zege. "Ik moet dit weekend scoren om tijdens de Finaleraces een goede kans op de titel te maken. In de eerste race scoorden mijn tegenstanders in de strijd om de titel beiden een podiumplek. Met mijn zege in de tweede race sta ik weer bovenin het klassement."

Fraai teamwork resulteert in weer een overwinning
In de 50 minuten durende hoofdrace, inclusief rijderwissel, nam Phil wederom vanaf pole de leiding. Gedurende zijn rijbeurt moest hij zijn meerdere erkennen in regerend kampioen Christiaan Frankenhout (Porsche 997 GT4). Phil dook als tweede de pits in en gaf het stuur over aan Mathijs Harkema. Mathijs maakte de klus perfect af met de Porsche 997 GT4. Hij passeerde Ferdinand Kool, de teamgenoot van Frankenhout, en stelde de zege veilig. Met dit resultaat nam Phil Bastiaans de eerste plaats in de tussenstand over. "Twee races, twee keer poleposition, twee keer gewonnen", blikte Phil op zijn raceweekend terug. "Mathijs heeft de hoofdrace super afgemaakt. Ik ben er nog lang niet in de strijd om de titel, dat realiseer ik mij. Maar dit is een superresultaat."
Ook Mathijs keek terug op een goede race. "Ik wist dat ik geen fout mocht maken, dat zou Phil zijn titelkansen kosten. Ik kon vrij gemakkelijk de aansluiting bij Kool vinden en hem passeren. Vervolgens ben ik safe naar de finish gereden."

Pech
Mathijs Harkema begon de eerste race vanaf de zesde startplek. Hij leek op weg naar een goede klassering toen hij de strijd moest staken na een aanrijding. "Ik lag op de zesde plaats, ik weet zeker dat ik mijn positie nog had kunnen verbeteren. Maar na acht ronden was het voorbij."

Superweekend
Teameigenaar en eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven Paul van Splunteren keek terug op 'een superweekend'. "Phil en Mathijs hebben super gepresteerd. Daarnaast was ik samen met mijn teamgenoot Marco Holzer zeer succesvol in FIA GT3. We hebben op het circuit van Portimao in Portugal een race gewonnen en we zijn in de tweede race als tweede geëindigd met onze Porsche 911 GT3 R. De vlag kan uit bij Porsche Centrum Eindhoven."

Uitslagen:

HTC Dutch GT4, Circuit Park Zandvoort, 18 en 19 september 2010
Race 1:
1. Christiaan Frankenhout, Porsche 997 GT4, 13 ronden in 25:12.816
2. Henry Zumbrink, Corvette C6, op 2.321 sec.
3. Duncan Huisman, BMW M3 GT4, op 2.659
Niet geklasseerd: Mathijs Harkema, op 5 ronden

Race 2:

1. Phil Bastiaans, Porsche 997 GT4, 13 ronden in 24:59.017
2. Jeroen Bleekemolen, Corvette C6, op 3.455 sec.
3. Danny van Dongen, Corvette C6, op 5.387

Race 3:
1. Phil Bastiaans - Mathijs Harkema, Porsche 997 GT4, 25 ronden in 50:23.938
2. Christiaan Frankenhout - Ferdinand Kool, Porsche 997 GT4, op 0.634 sec.
3. Simon Knap, BMW M3 GT4, op 3.308

Stand na zeventien races:
1. Phil Bastiaans 120; 2. Christiaan Frankenhout 118; 3. Duncan Huisman 115; 10. Mathijs Harkema 48.

Team Bilderberg Porsche Eindhoven is dit seizoen onder andere te volgen via www.twitter.com/GT3puntNL