Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Kom naar de informatiebijeenkomst 'Voorkom een overval' en volg gratis workshops

26/07/2010

Het aantal overvallen in de kleine detailhandel in Nederland is flink gestegen in 2009. Winkeliers worden het slachtoffer van criminelen die het gebruik van geweld niet schuwen. Eind 2009 heeft de overheid een vermindering van het aantal overvallen tot doel gesteld. Door de inzet van politie en het openbaar ministerie zien we in 2010 een daling van het aantal overvallen in vergelijking met 2009. Echter: elke overval is er één te veel! Niet alleen vanwege de schade maar vooral vanwege de impact die het heeft op u en uw medewerkers! Bovendien zijn de donkere dagen op komst: traditioneel een periode met veel overvallen.

Voorkomen is beter dan genezen
Ondernemers en werknemers kunnen zelf veel doen om een overval te voorkomen. U wordt dan ook van harte uitgenodigd voor de gratis bijeenkomst `Voorkom een overval´ met interactieve workshops en een informatiemarkt waar professionals uw vragen beantwoorden.

Workshops
Er worden drie verschillende workshops gegeven: o Hoe voorkomt u een overval; preventiemaatregelen o Wat moet u doen tijdens een overval; do´s en dont´s o Wat is de impact van een overval; hoe gaat u weer aan het werk?

Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u zich inschrijven voor twee workshops.

Informatiemarkt
Tijdens de gehele bijeenkomst zijn ongeveer 15 organisaties aanwezig die u kunnen voorzien van informatie omtrent veiligheid en overvalpreventie. Zo treft u beveiligingsbedrijven aan, alsmede organisaties die overvaltrainingen verzorgen of uw bedrijf kunnen doorlichten op het gebied van veiligheid. De gemeente, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie, de Politie en het RPC Utrecht zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Zorg dat u bij bent
De bijeenkomst is geheel kosteloos voor u en uw medewerkers en wordt u aangeboden door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, het Openbaar Ministerie en de Politie. Kijk hieronder voor het programma en een bijeenkomst bij u in de buurt.

Meld u direct aan!

Overzicht bijeenkomsten:
20 september: Gemeentehuis Veenendaal, Raadhuisplein 1, 3901 GA Veenendaal
21 september: Kamer van Koophandel Utrecht, Kroonstraat 50, 3511 RC Utrecht
27 september: Gemeentehuis Leusden, 't Erf 1, 3831 NA Leusden 4 oktober: Gemeentehuis Woerden, Blekerijlaan 14, 3447 GR Woerden 5 oktober: Gemeentehuis Bunnik, Singelpark 1, 3984 NC Odijk 12 oktober: Gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1, 3762 AV Soest 14 oktober: Gemeentehuis Nieuwegein, Martinbaan 2, 3439 NN Nieuwegein

Programma: (geldt voor alle bijeenkomsten)
18.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en een broodje 19.00 uur: Openingswoord burgemeester
19.05 uur: Vragenronde aan gemeente, het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, openbaar ministerie en de politie onder leiding van facilitator
19.30 uur: Start workshop 1
20.00 uur: Start workshop 2
20.30 uur: In gesprek met ondernemers
20.45 uur: Informatiemarkt
22.00 uur: Einde