Politie Amsterdam-Amstelland

Twee inbrekers aangehouden in West

Zondagavond 19 september zijn twee mannen aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Pieter van der Doesstraat in Amsterdam West. Eén van hen werd na een achtervolging klemgereden.

De politie kreeg omstreeks 18.00 uur een inbraakmelding binnen. Agenten zagen twee mannen, die aan het doorgegeven signalement voldeden, nog net de Van der Doesstraat uitlopen. Bij het zien van de politie begon één van hen te rennen. Een motorrijder zette de achtervolging in, maar werd door de verdachte met enkele voorwerpen bekogeld die deze bij zich droeg. De man trok even later, ter hoogte van de kruising Van Speijkstraat/Jan Evertsenstraat, een voorbijganger voor de wielen van de politiemotor. De agent te motor kon de voetganger nog net ontwijken. Even later kon de motorrijder de verdachte klemzetten en aanhouden.

Wie is de voetganger?
De andere verdachte werd al eerder aangehouden. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie is nog op zoek naar de voetganger die voor de wielen van de politiemotor werd getrokken. Hem wordt verzocht met de recherche in district West contact op te nemen op nummer 0900-8844.


____________________