Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 20-09-2010

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een huis aan de Laan van Soestbergen.

Getuigen belden omstreeks 15.10 uur naar de politie omdat zij hadden gezien dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een huis aan de Laan van Soestbergen. Meerdere politie-eenheden zochten, aan de hand van de opgegeven signalementen, naar de inbrekers. Agenten zagen op het fietspad ter hoogte van de Baden Powellweg de twee mannen lopen. Het tweetal, 22 en 26 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Oplichting

UTRECHT Zondagavond heeft de politie twee vrouwen opgepakt omdat zij illegaal liepen te collecteren.

De politie kreeg omstreeks 18.50 uur meerdere meldingen van bewoners uit de omgeving van de Peltlaan dat twee vrouwen aan het collecteren waren voor een goed doel. De bewoners hadden het idee dat de dames zelf het goede doel waren. In de omgeving troffen agenten twee vrouwen, 31 en 32 jaar (woonplaats onbekend), aan. De vrouwen hadden een zelfgemaakte flyer bij zich en waren duidelijk niet voor het goede doel maar voor zichzelf aan het collecteren. Zij werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor een openstaande boete.

Tijdens de surveillance controleerden agenten omstreeks 11.05 uur in de omgeving van de Atoomweg het kenteken van een auto. Via de meldkamer bleek dat de auto niet verzekerd was en een verlopen APK had. De bestuurder kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. De 42-jarige man uit Utrecht bleek gesignaleerd te staan omdat hij nog een boete had openstaan. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Groeneweg heeft de politie zondagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij een inbraak hadden gepleegd.

Getuigen belden rond 13.15 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men had gezien dat twee mannen aan het inbreken waren bij een pand aan de Niasstraat. De getuigen gaven de signalementen van de verdachten aan de politie door. Het tweetal was na de inbraak in een auto gestapt en richting de Groeneweg weggereden.

Agenten zagen de auto op de Groeneweg rijden en gaven de bestuurder een stopteken. De twee inzittenden, 27 en 31 jaar uit Utrecht, werden aangehouden. In de auto troffen agenten een computerscherm en computerkast aan. De politie onderzoekt de inbraak.

Man schiet van balkon

UTRECHT De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden omdat hij met een geweer vanaf zijn balkon aan de Fortunadreef had geschoten.

Getuigen belden omstreeks 11.10 uur naar de politie omdat zij gezien en gehoord hadden dat er vanaf een balkon aan de Fortunadreef een man met een geweer aan het schieten was. Agenten gingen ter plaatse en belden bij de bewuste woning aan. De man gaf toe met een luchtdrukgeweer geschoten te hebben. Het wapen werd in beslag genomen en de 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden.

Te hoge snelheid, rijbewijs kwijt

UTRECHT In de nacht van zondag 19 op maandag 20 september heeft de politie een man aangehouden en zijn rijbewijs ingenomen.

Agenten controleerden omstreeks 04.55 uur een auto op de Cartesiusweg. De snelheid van de auto werd gemeten. Uit de meting bleek dat de bestuurder met ruim 105 km/u over de Cartesiusweg reed. Op de Cartesius geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De 21-jarige bestuurder (woonplaats bekend) werd meegenomen naar het bureau. Hier werd zijn rijbewijs ingenomen en kreeg hij een proces-verbaal.