Openbaar Ministerie

OM eist 36 maanden gevangenisstraf wegens overval op juwelierszaak in Lisse

20 september 2010 - Ressortsparket Amsterdam

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep 36 maanden geëist terzake diefstal met geweld tegen de man die ervan wordt verdacht samen met een mededader op 18 november 2008 een juwelierszaak aan de Kanaalstraat te Lisse te hebben overvallen. De daders hebben met name (dure) horloges meegenomen.

Het Openbaar Ministerie is van mening dat een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats is. De overval is gepleegd toen de juwelierszaak net geopend was en er naast het personeel ook klanten in de zaak aanwezig waren. Daarbij is bij de overval gedreigd met een op een wapen gelijkend voorwerp. De verdachte heeft zich uitsluitend laten leiden door eigen financieel belang en zich niets gelegen laten liggen aan de (psychische) schade die hij de werknemers en klanten van de juwelierszaak in kwestie zou kunnen aandoen en (dus) ook heeft aangedaan. Zulke misdrijven veroorzaken bij de slachtoffers daarvan gevoelens van onveiligheid en brengen in de samenleving grote onrust teweeg.

De rechtbank Amsterdam veroordeelde de man eerder tot een gevangenisstraf van 36 maanden voor diefstal met geweld. De verdachte stelde hoger beroep in tegen de uitspraak.

Uitspraak (naar verwachting) op 04 oktober

Bestanden


* pb overval juwelier.pdf (25.49 Kb) | pdf-icoon pdf-bestand