Persbericht

Wijzonol Bouwverven kijkt terug op succesvolle Wijzonol Trophy

Zwolle - Zandvoort, 19 september 2010. De derde editie van de Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort is succesvol verlopen. Marlies van Wijhe, Algemeen Directeur van Wijzonol Bouwverven, kijkt met een goed gevoel terug op het raceweekend. "Ik heb enthousiaste bezoekers gesproken, die met onze gratis toegangskaarten een leuke dag hebben beleefd. Daarnaast hebben de coureurs in de Wijzonol-kleuren zich in de kijker gereden, inclusief een zege voor onze Addie van de Ven."

De Wijzonol Trophy op Circuit Park Zandvoort trok 12.500 enthousiaste bezoekers. Een groot deel van de racefans bezocht het circuit met gratis toegangskaarten van Wijzonol Bouwverven. De professionele schilders en consumenten kregen gratis kaarten bij aankoop van een blik Wijzonol verf. Iedereen was meer dan welkom. "Ik heb vandaag enkele van onze klanten gesproken", aldus Van Wijhe. "Ik ontmoette onder meer een grote groep schilders met aanhang en twee mannen die met hun zoontjes naar het circuit waren gekomen. Ze vermaakten zich prima en dat was leuk om te horen. De Wijzonol Trophy staat in het teken van onze klanten. Daar doen we het allemaal voor."

Het beste resultaat
Professionele schilders en doe-het-zelvers behalen met Wijzonol Bouwverven het beste resultaat. Ook op het circuit gaat Wijzonol altijd voor goud. Addie van de Ven en Michael Bleekemolen (Renault Clio Cup) en Dennis van de Laar (Suzuki Swift Cup) verdedigden tijdens de Wijzonol Trophy de Wijzonol-kleuren. Addie van de Ven tekende voor het grootste succes; hij won de tweede race van de Renault Clio Cup. Over drie weken, tijdens de Finaleraces op Circuit Park Zandvoort, maakt Addie een grote kans op de titel. Hij heeft slechts één puntje achterstand op klassementsaanvoerder Sandra van der Sloot.

Addie van de Ven werd tijdens de Wijzonol Trophy uitgeroepen tot 'kampioen van het weekend'. Van Wijhe: "Wijzonol reikt traditioneel een beker uit aan de rijders die de meeste punten behalen in de klassen waarin Wijzonol actief is. Addie probeert de Wijzonol Trophy al drie jaar te winnen, deze keer is het gelukt. Hij ontving niet alleen de bokaal, maar ook een diner voor twee bij 'De Librije'. Dat is een Zwols cadeau dat wordt gewaardeerd."

In de Suzuki Swift Cup ging de Wijzonol Trophy naar Niels Kool, teamgenoot van Wijzonol-coureur Dennis van de Laar. De pas zestienjarige Dennis vergrootte de feestvreugde in het Wijzonol-kamp door in de eerste race de derde plaats veilig te stellen.

'Leuk initiatief '
Michael Bleekemolen is de eigenaar van het raceteam waarin de drie Wijzonol-coureurs actief zijn. Hij keek terug op een goed weekend. "De Wijzonol Trophy is een leuk initiatief. Ik merk dat het evenement leeft. Ondanks dat het weer niet geweldig is, zijn er veel toeschouwers. Dit soort initiatieven is goed voor de autosport."

Op het sportieve vlak kende de voormalige Formule 1-coureur helaas de nodige tegenslag. "In de eerste race van de Renault Clio Cup ging mijn motor stuk. Onze monteurs hebben deze in twee uur verwisseld, dat was echt een topprestatie. Helaas zag ik ook in de tweede race de finishvlag niet. Ik viel uit met een elektronisch probleem."

Stuntvlieger
Ook in de lucht viel er veel te beleven. Stuntvlieger Frank Versteegh verzorgde een prachtige show in het luchtruim boven het circuit. "Deze show is een cadeau van Wijzonol Bouwverven voor alle bezoekers", aldus een enthousiaste Van Wijhe. "Frank is de beste stuntvlieger van Nederland. Op zijn verjaardag zorgde hij voor veel spektakel."

Kampioensstrijd
Na de Wijzonol Trophy maken de Wijzonol-coureurs zich op voor de Finaleraces, op 9 en 10 oktober op Circuit Park Zandvoort. Alle ogen zijn gericht op Addie van de Ven. Van Wijhe: "Na de winst van de Wijzonol Trophy, moet het tijdens de Finaleraces gebeuren. Ik was nu al zenuwachtig, over drie weken wordt het helemaal spannend."