Gemeente De Bilt


21-09-2010

Het college van burgemeester en wethouders heeft de bestemmingsplannen voor het stationsgebied en De Kwinkelier vastgesteld. Dat geldt ook voor het beeldkwaliteitplan. De plannen worden 14 oktober a.s. behandeld door de commissie Openbare Ruimte en op 28 oktober voorgelegd aan de gemeenteraad.

Alleen op basis van een definitief bestemmingsplan kunnen bouwvergunningen worden afgegeven: de start van de verbouwing van het centrum is met dit besluit dan ook een stuk dichterbij gekomen. Het beeldkwaliteitsplan is een belangrijk document voor architecten die de nieuwbouw ontwerpen: ook zij hebben nu een duidelijk kader waarmee ze aan de slag kunnen.

De ontwerpbestemmingsplannen voor beide gebieden lagen voor de zomerperiode zes weken ter visie. Op het plan voor de ondertunneling van het spoor en de herinrichting van het stationsgebied zijn 23 zienswijzen binnengekomen. Het plan voor het moderniseren en uitbreiden van De Kwinkelier kreeg 31 zienswijzen te verwerken. De meeste zienswijzen hadden betrekking op bouwhoogte en -volume en hebben geleid tot aanpassingen.

Proces

De bestemmingsplannen en het beeldkwaliteitplan voor het centrumgebied worden op donderdag 14 oktober behandeld in de commissie Openbare Ruimte. Insprekers dienen zich vooraf te melden bij de griffie. De plannen worden op 28 oktober voorgelegd aan de gemeenteraad.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Thissen, communicatie Bilthoven Bouwt, telefoon 06 20 44 47 59.

Bilthoven, 21 september