Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Vakmensen

22 september 2010, Utrecht

------

Ultimatum aan Alliance Healthcare

CNV Vakmensen heeft een ultimatum gesteld aan medicijnverstrekker Alliance Healthcare. "De leden hebben het cao-eindbod van de directie unaniem verworpen", zegt CNV-onderhandelaar Eric Aarts. "Als er vóór vrijdag 1 oktober om 18.00 uur niet iets beters op tafel ligt, gaan we het actietraject in."

Volgens onderhandelaar Aarts heeft Alliance Healthcare (hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch) een veel te mager cao-bod gedaan, waar de werknemers volstrekt niet mee akkoord gaan. "De mensen hebben de afgelopen jaren veel ellende over zich heen gekregen. Er is fors gereorganiseerd. Het distributiecentrum in Almere is gesloten, 150 mensen zijn hun baan kwijtgeraakt. Veel werk is verplaatst naar Meppel en 's-Hertogenbosch. Met als gevolg dat er veel is gevraagd van de flexibiliteit en het aanpassingsvermogen van mensen. Iedereen had gehoopt en verwacht dat de werknemers hiervoor beloond zouden worden. Het bedrijf staat er financieel goed voor, dus het kan ook."

Directie wil verslechteringen doorvoeren

In plaats daarvan heeft de directie in de nieuwe cao allerlei verslechteringen voorgesteld, zoals het schrappen van toeslagen en het afbouwen van de ouderenregeling. Verder biedt het bedrijf een loonsverhoging van slechts 1 procent per 1 oktober 2010, dus niet met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2010 (de datum waarop de vorige cao verliep).

Het cao-eindbod verhoudt zich volgens Aarts ook niet met de afspraken die bij concurrenten als Mediq en Brocacef zijn gemaakt. "Bij beide bedrijven hebben we een loonsverhoging afgesproken van 1,25 procent, plus afspraken over extra budget voor scholing. Daar kijken we natuurlijk ook naar."

Ultimatum

In het ultimatum eist CNV Vakmensen onder meer een cao met een loonsverhoging van 1,25 procent per 1 juli 2010, plus een bijdrage van 0,5 procent voor opleiding en ontwikkeling. De bond gaat niet akkoord met afbouw van toeslagen en wil dat een werkgroep zich bezig gaat houden met de ideeën over de ouderenregeling.

Het ultimatum aan Alliance Healthcare loopt af op vrijdag 1 oktober om 18.00 uur.

Medicijnverstrekker Alliance Healthcare is onderdeel van Alliance Boots. In Nederland is het bedrijf bekend van de Kring-apotheken. Verder levert de groothandel aan onder meer gezondheidscentra en ziekenhuizen.


- - -