Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 22 september

Alkmaar, 22-09-2010 o 14.00 uur

Bollenschuur door brand verloren gegaan

Den Helder, woensdag 22 september 2010.

Vanmorgen rond 08.25 uur meldde de eigenaar van een bollenbedrijf aan de Middenvliet dat zijn bollenschuur in brand stond.

De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de schuur met bollen erin en met een afmeting van naar schatting 50 x 40 meter verloren ging. Het woonhuis voor de schuur kon gespaard worden en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer was het vuur om 09.20 uur meester en is daarna begonnen met nablussen.

Bij de brand is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen. Omwonenden in een straal van 500 meter zijn uit voorzorg geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Overigens staan er weinig huizen in de landelijke omgeving van het pand. Nader onderzoek door de brandweer wees later uit dat de neergedaalde asbest beperkt is gebleven tot een paar honderd vierkante meter op landbouwgrond bij het bedrijf zelf. De gemeente Den Helder neemt maatregelen. Er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Politie houdt verdachte beroving aan

Alkmaar, dinsdag 21 september

Op dinsdagavond omstreeks 20.15 uur verliet een 87-jarige vrouw uit Alkmaar de supermarkt aan de Van Ostadelaan in haar woonplaats. Toen zij het hengsel van haar handtas om het stuur van haar fiets had geslagen kwam een man op haar aflopen. Hij probeerde de handtas van het stuur te trekken. Omdat de vrouw de fiets stevig vasthield, lukte het de man niet om de tas de stelen. Aanvankelijk liep hij weg, maar kwam direct weer terug voor een tweede poging. Ook dit keer lukte het hem niet de tas los te krijgen. De man ging er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement en tips van getuigen, kon de man in de directe omgeving worden aangehouden. Het ging om een 30-jarige Alkmaarder. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Gewond na trap van paard

Schoorl, dinsdag 21 september

Op dinsdagavond omstreeks 20.10 uur raakte een 32-jarige vrouw uit Groet gewond in een weiland achter een boerderij aan de Nachtegalenlaan in Schoorl. De vrouw was bij het paardrijden van het paard gevallen en had een trap tegen haar borst gekregen. De vrouw werd met mogelijk inwendig letsel per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Politie zoekt getuigen van inbraak in school

Den Helder, zaterdag 18 september

De politie in Den Helder is op zoek naar getuigen van een inbraak in een opleidingsschip (Zeekadettenschool) aan het Ankerpark in Den Helder. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Het schip ligt afgemeerd in de haven van Den Helder tegenover de Chinese boot.

Op zaterdagavond omstreeks 21.00 uur bevonden zich een aantal jongeren op de brug van het schip. Hier bleken later diverse deuren open te zijn gebroken. Uit het schip verdween vuurwerk, nodig om noodsignalen mee te geven. Uit het schip werd al bij eerdere inbraken vuurwerk gestolen.

Aanrijding met letsel

Heerhugowaard, dinsdag 21 september

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 25-jarige man uit Zuid-Scharwoude gewond bij een aanrijding op de kruising van de Hasselaarsweg en de Altonstraat in Heerhugowaard. Het slachtoffer, die op een motorfiets reed, wilde op de kruising een voor hem rijdende auto inhalen. Juist op het moment dat hij naast de auto reed, sloeg de bestuurder van de auto linksaf. De motorrijder vloog van zijn motor af en belandde in de naast de weg gelegen sloot. Omstanders haalden hem uit het water. Het slachtoffer werd voor behandeling van mogelijk een beenbreuk overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De bestuurder van de auto, een 67-jarige vrouw uit Heerhugowaard, bleef ongedeerd.

Aanrijding met letsel (2)

Den Helder, dinsdag 21 september

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur reed een 81-jarige man uit Den Helder vanaf de Doggersvaart het fietspad naast de Rijksweg N9 op. Juist op dat moment kwam over het fietspad vanuit de richting Den Helder een 43-jarige man uit Wieringerwerf op een bromscooter aangereden. Zij raakten elkaar ter hoogte van de sluis.

Beide betrokkenen liepen schaafwonden op en werden voor behandeling overgebracht naar het Gemini ziekenhuis.

Politie neemt rijbewijs in

Alkmaar, woensdag 22 september

Op woensdagmorgen omstreeks 01.00 uur moest een 34-jarige Duitser zijn rijbewijs inleveren wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd in een personenauto gecontroleerd op de Helderseweg in Alkmaar. Hij blies 630 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Omdat het hier een buitenlander betreft kan de man verdere vervolging voorkomen door een boete te betalen. In dat geval krijgt hij zijn rijbewijs ook weer terug. De hoogte van de boete is gesteld op 650 euro.

Opgevoerde bromfiets

Julianadorp, dinsdag 21 september

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.30 uur controleerde de politie de bromfiets van een 17-jarige jongen uit Julianadorp op de Van Foreestweg in Julianadorp. De bromfiets bleek op de rollenbank een constructiesnelheid te hebben van 84 km per uur. Het kenteken van de bromfiets werd ingevorderd en de bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Drie hennepplantages ontruimd

Hoorn-Zwaag-Blokker, woensdag 22 september

De politie heeft op woensdagmorgen op drie adressen een hennepplantage ontruimd. Hierbij werden ongeveer 700 hennepplanten gerooid.

De politie vond in een woning aan de Stijgbeugel in Zwaag een zogenaamde henneptent. Het ging hier om een afgeschermd gedeelte waarin 50 hennepplanten stonden. Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning trof de politie de 42-jarige bewoner. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

In een woning aan de Karos in Hoorn vond de politie ongeveer 300 planten. Hier bleek wel sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning werden geen personen aangetroffen.

In een derde woning, aan het Nieuwlicht in Blokker, trof de politie in totaal 330 planten aan. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. In de woning werden een 27-jarige en een 29-jarige vrouw aangehouden. In de woning was door de aanleg van de elektrische installatie reëel gevaar voor brand ontstaan. Omdat het hier een huurwoning betreft, gaat de woningstichting actie ondernemen om de bewoners uit het huis te zetten.

In alle gevallen werd de hennep en de benodigde apparatuur in beslag genomen.