Gemeente Culemborg

Stadsspeld voor Kars Veling

Uitgereikt door burgemeester Roland van Schelven...

Burgemeester Roland van Schelven reikte vrijdag 17 september een stadsspeld uit aan de heer Kars Veling. Veling heeft zich jarenlang op een bijzondere wijze ingezet voor de Natuur- en Vogelwacht Culemborg. De uitreiking vond plaats tijdens de viering van het 35-jarig bestaan van de NVWC.

Kars Veling heeft er voor gezorgd dat Culemborg positief bekend is in diverse natuurbeschermingskringen. Vorig jaar trad hij af als voorzitter van de Natuur- en Vogelwacht Culemborg, een vereniging waar hij sinds de oprichting in 1975 lid van was. Veling was initiator en coördinator van het natuuronderzoek bij de NVWC en tevens een trouwe aanjager en ondersteuner van intensieve tellingen. Hij heeft tientallen excursies geleid door de mooie natuurgebieden van Culemborg waarbij zijn brede kennis duidelijk naar voren kwam.

Verder heeft Kars Veling als lid van de milieuadviesraad voor Culemborg waardevolle bijdragen geleverd aan tal van natuur- en milieuplannen. Ook heeft hij bijgedragen aan de oprichting van het Steunpunt NME. Tot slot is Veling binnen de Vlinderstichting een gewaardeerde medewerker; hij is medewerker van het eerste uur en een van de eersten die in dienst kwam bij De Vlinderstichting.