GroenLinks
Werkbezoek aan Groningen: aandacht voor leegstand

De Tweede Kamerleden Ineke van Gent en Linda Voortman brengen a.s. vrijdag een bezoek aan de stad Groningen. Ze nemen onder andere deel aan een leegstandsdebat met woningcorporaties, raadsleden en vertegenwoordigers van het college van B&W.

GroenLinks Groningen heeft college- en raadsleden, woningbouwcorporaties, anti-leegstandsorganisaties, kunstenaars en studenten uitgenodigd om te discussiëren over een aanvalsplan tegen leegstand. Bij de discussie in cultureel complex Het Paleis om 13.30 uur zijn ook Ineke van Gent en Linda Voortman aanwezig. GroenLinks zal concrete voorstellen doen voor het terugdringen van leegstand.

De GroenLinks fractie in Groningen pleit al lange tijd voor het tegengaan van leegstand. In de laatste verkiezingscampagne voor de gemeenteraad was het een belangrijk thema. De raad nam in juni een motie van GroenLinks aan om een actieplan leegstand op te stellen.

Het kraakverbod maakt het leegstandsprobleem alleen maar groter. Bovendien dreigen de krakers plotseling op straat gezet te worden, terwijl ze geen enkele overlast veroorzaken. Het college en de gemeenteraad van Groningen hebben gezegd dat ze de handhaving van het kraakverbod lage prioriteit willen geven.

Blauwe Dorp en re-integratie

Ineke van Gent en Linda Voortman hebben beiden een nauwe band met Groningen. Ze waren er gemeenteraadslid en Ineke van Gent woont nog altijd in de stad. Linda Voortman spande zich onder meer in voor het behoud van de randwoningen in de wijk Het Blauwe Dorp. Ze brengt vrijdagochtend een bezoek aan de gerenoveerde wijk. Ineke van Gent wordt 's ochtends ontvangen door het Werk- en Opleidingscentrum waar ze kennismaakt met de unieke Groningse re-integratieaanpak. GroenLinks wil dat mensen op een persoonlijke wijze begeleid worden naar werk, en dat gebeurt al jaren in Stad.

Tweet & Greet

Ineke van Gent en Linda Voortman zijn actieve twitteraars. Er is daarom een `tweet & greet' voor hun volgers in Het Paleis om 15.30 uur. Ook GroenLinks-leden zijn hiervoor uitgenodigd.