Woonstad Rotterdam


22-09-2010

Arjan Schakenbos vertrekt bij Woonstad Rotterdam

Met ingang van 1 januari 2011 vertrekt Arjan Schakenbos als bestuursvoorzitter van Woonstad Rotterdam. Hij stapt over naar de Vesteda Groep, waar hij per 1 februari 2011 CEO wordt.

Arjan Schakenbos De raad van commissarissen van Woonstad Rotterdam betreurt het vertrek van de bestuursvoorzitter, maar respecteert zijn besluit volledig. Drs. A.J.M. Schakenbos (1957) werd eind 2004 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van het Woningbedrijf Rotterdam (WBR), dat in juli 2007 fuseerde met de Nieuwe Unie tot Woonstad Rotterdam. Onder zijn leiding vond een vernieuwing plaats van de fusieorganisatie. Tevens werd een sterke strategische focus aangebracht. De grootste Rotterdamse stadscorporatie is daarmee goed toegerust voor haar belangrijkste kerntaak, de zorg voor betaalbare woningen in de goedkopere segmenten.

Invloedrijke wooncorporatie
In de drie jaar van haar bestaan ontwikkelde Woonstad Rotterdam zich tot een invloedrijke en gewaardeerde speler op de Rotterdamse woningmarkt. De wooncorporatie met zo'n 55.000 woningen speelt een sleutelrol bij het realiseren en in stand houden van vitale en aantrekkelijke wijken. Onder leiding van Schakenbos werden meerdere voor de stad belangrijke herstructureringsprojecten in uitvoering genomen.

Samenstelling bestuur per 1 januari 2011
Na het vertrek van Schakenbos bestaat het bestuur van Woonstad Rotterdam uit Marja de Bruyn (vicevoorzitter), Willem Klos en Rengert de Gier. Samen met de raad van commissarissen wordt momenteel gekeken naar het profiel, de samenstelling en de taakverdeling van het bestuur in de toekomst.

Arjan Schakenbos begon zijn loopbaan als adviseur en partner bij Twynstra Gudde, waar hij in 1996 managing partner werd. Hij vervult diverse nevenfuncties. Zo is hij lid van het Economic Development Board Rotterdam (EDBR). Hij is 53 jaar, gehuwd en heeft twee kinderen.


---

---

Voor telefonische informatie kunt u contact opnemen met Eric Smulders, afdeling communicatie Woonstad Rotterdam, telefoon 06 - 54.72.46.76

Woonstad Rotterdam
Postbus 2370
3000 CJ Rotterdam
010 440 88 00
KvK 24041502