Ingezonden persbericht


30 augustus 2010

Persbericht

Stichting opent gebedshuis

Van 22 t/m 29 september start het European House of Prayer (EHOP) op vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld te Zelhem tijdens het loofhuttenfeest. EHOP wordt een plek waar mensen naar toe kunnen komen om samen te bidden en bij God te zijn. De organisatie ligt in handen van Stichting 24/7 Gebed Nederland.

Het thema voor de opening is het Loofhuttenfeest, een joods oogstfeest waar de mensen de late regen verwachten. De regen symboliseert de uitstorting van de Heilige Geest. Toen God dit feest instelde, was dit ook de eerste keer dat Hij zijn verlangen bekend maakte om onder mensen te willen wonen (Exodus 25: 8). EHOP geeft mensen de mogelijkheid antwoord te geven op dit eeuwige verlangen van God; samen met de andere deelnemers besteden ze deze dagen en nachten voor Hem.

Samen met anderen kamperen de deelnemers deze week rondom een nagebouwde 'Hut van David'. Er wordt een familiegevoel gecreëerd, er wordt samen gekookt, gegeten, gebeden en gezongen om zo samen Gods gezin zijn. In Gods ogen zijn christenen namelijk broers en zussen van elkaar en Gods kinderen. Centraal staan gebed en aanbidding. Verder: seminars en bijeenkomsten die gefocust zijn op de joodse wortels van Nederlanders, huizen van gebed, de eindtijd en het Koninkrijk van God.

Sprekers deze week zijn Peter Vlug, John & Tikvah Ott, Cees Vork, Gerhard Hobelman en Jim & Vera Fiege. Peter Vlug is een internationaal opererende Nederlandse evangelist, John en Tikvah Ott zijn gebedsleiders uit de Israëlische Gebedshuizen in beweging. Hij is Amerikaans, zij is joods. Cees Vork is leider van 'Op de Bres voor Nederland'. Deze organisatie heeft als doel voorbede te doen voor Nederland, Gerhard Hobelman is directeur van vakantiepark en conferentiecentrum De Betteld en Jim is mede-oprichter en bestuurslid van Stichting 24/7 Gebed Nederland. Samen met zijn vrouw Vere geeft hij leiding aan Ehop op De Betteld.

Meer informatie kan worden gevonden op www.betteld.nl of www.ehop.eu. Via de eerste site kunnen mensen zich voor deze week opgeven.

Einde persbericht