Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Minister Donner beantwoordt vragen Radio-1 luisteraar 22 september, 08.30 - 09.30 uur, NOS Radio 1 Journaal.

HILVERSUM, 21 september 2010 - Demissionair minister Donner van Sociale zaken en Werkgelegenheid is woensdagochtend aanstaande (22/9) tussen 08.30 en 09.30 uur te gast in het NOS Radio 1 Journaal. Daags na het verschijnen van de Miljoenennota gaat hij in op vragen van luisteraars. Die kunnen gesteld worden via het e-mailadres vraaghetdonner@nos.nl of via de speciale knop op www.nos.nl. De presentatoren Lara Rense en Marcel Oosten leggen de vragen vervolgens aan hem voor.

Traditiegetrouw ontvangt het NOS Radio 1 Journaal op de dag na Prinsjesdag een vooraanstaand politicus die ingaat op de kabinetsplannen voor het volgende jaar. Deze zijn op Prinsjesdag via de Troonrede en Miljoenennota bekend gemaakt. Dit jaar dus minister Donner die vragen van luisteraars over de Miljoenennota zal beantwoorden.

Piet Hein Donner is als geen ander een politiek dier. Zijn hele leven werkt hij al in of ten behoeve van de politiek. Met een korte onderbreking tussen november 2006 - februari 2007 is hij al sinds 2002 minister. Eerst in twee kabinetten minister van Justitie en sinds 2007 minister van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte hij als jurist op verschillende ministeries en was hij voorzitter van de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid en lid van de Raad van State.