Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 22-09-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Japuradreef vond dinsdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 35-jarige vrouw uit Utrecht liep rond 22.45 uur over de Japuradreef. Plotseling kwam een scooter naast de vrouw rijden. De bijrijder op de scooter greep de tas van de vrouw. Hierop reed het tweetal weg in de richting Amazonedreef via de Marowijnedreef verder in de richting van de Gangesdreef. De politie is op zoek naar getuige(n).

Het signalement van de daders luidt, jongens tussen de 16 en 18 jaar, kort krullend haar en aan de zijkanten opgeschoren. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Draaiweg vond dinsdagmiddag een aanrijding tussen een auto en een meisje op een fiets plaats. Het meisje raakte gewond.

Een 17-jarig meisje uit Utrecht reed omstreeks 15.20 uur op haar fiets vanuit de Merelstraat en wilde rechtdoor de Draaiweg oversteken. Hierbij zag het meisje een auto, die bestuurd werd door een 77-jarige automobilist uit Utrecht, over het hoofd. De Utrechter zag geen kans meer de fietsster te ontwijken en botste tegen haar aan.

Het meisje werd met onbekend letsel naar het Oudenrijnziekenhuis overgebracht. De automobilist werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en geholpen.

Beroofd van tas

UTRECHT In het park Transwijk vond dinsdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 21-jarige vrouw liep samen met een vriendin rond 18.45 uur door het Park Transwijk. De vrouwen werden op een gegeven moment aangesproken door een groepje jongens. In eerste instantie leek er niets aan de hand, maar één van de jongens bleef om de vrouwen heen hangen en greep plotseling de tas van de 21-jarige vrouw. De jongen rende weg en sprong achter op een fiets van een andere jongen, waarna zij ervandoor gingen.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het slachtoffer schat de leeftijd van de jongens tussen de 13 en 15 jaar, allen met een getinte huidskleur. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, 0900 88 44.