Ingezonden persbericht



---



't Rond 1, 4285 DE Woudrichem
Postbus 51, 4285 ZH Woudrichem
Tel: (0183) 30 51 51
Fax: (0183) 30 51 69
Internet: www.woonlinie.nl
E-mail: info@woonlinie.nl

Persbericht

Woudrichem, dinsdag 21 september 2010

Kinderen beginnen 2011 in nieuwe school

Hoogste punt brede school De Waluwe bereikt

Woonlinie realiseert in de wijk de Waluwe in Zaltbommel een nieuwe brede school. Er wordt door aannemersbedrijf Hendriks Coppelmans uit Uden hard gewerkt om het gebouw voor de jaarwisseling op te leveren, zodat de scholen het nieuwe jaar in een nieuw gebouw kunnen beginnen. Op dinsdag 22 september 2010 werd een belangrijke mijlpaal gehaald: het hoogste punt.

Woonlinie, wethouder Bragt van de gemeente Zaltbommel, de aannemer en natuurlijk de bouwlieden vierden samen dit feestelijke feit. De vlag werd door de wethouder en directeur bestuurder Peter van den Heuvel van Woonlinie in de top gehesen. Alle aanwezigen hebben geproost op het mooie gebouw. Het gebouw wordt in december 2010 opgeleverd, zodat het in januari 2011 in gebruik genomen kan worden.

Verschillende organisaties komen in het nieuwe gebouw samen: een kinderopvang, een buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal, twee basisscholen, opvang voor kinderen met een beperking, een gymzaal en een ontmoetingsruimte voor de buurt zitten onder één dak. Het hart van de brede school is een cultureel café. De gymzaal, ontmoetingsruimte en het café kunnen zowel door partijen in de brede school gebruikt worden, als door (sport)verenigingen in Zaltbommel.

De brede school is een leerling bouwplaats. Aannemer Hendriks Coppelmans brengt er aan scholieren de verschillende disciplines van de bouw bij. Ze werken vier dagen in de week op de bouw en gaan één dag per week naar school. De scholieren leren dus bouwen door een school te bouwen!

Meer informatie vindt u op www.bredeschoolwaluwe.nl.

================EINDE PERSBERICHT ===============