Ingezonden persbericht


Lifehouse op 22 september naar 013

Lifehouse, de Amerikaanse rockband rond de charismatische zanger Jason Wade komt dit najaar terug naar Nederland. De groep staat op woensdag 22 september in 013 Tilburg voor een concert. Eerder dit jaar was Lifehouse nog te zien in een volledig uitverkochte Melkweg.

De uitermate aansprekende sound van de band uit Los Angeles levert ze geen windeieren op; het eerste album 'No Name Face' levert in 2001 meteen een gigantische hitsingle op. 'Hanging By A Moment' wordt in Amerika verkozen tot single van het jaar. Het nummer slaat ook in Nederland aan en haalt hier een negentiende plaats in de hitlijsten.

Het geluid van Lifehouse laat zich omschrijven als een mix tussen pop en rock met ouderwetse grunge-invloeden. Stevig dus, maar wel toegankelijk. De groep maakt met die formule in 2002 de opvolger van 'No Name Face'. 'Stanley Climbfall' doet het echter toch wat minder goed, waarna Lifehouse te maken krijgt met bezettingswisselingen. Zanger Jason Wade gaat niet bij de pakken neerzitten en formeert een nieuwe line-up waarmee hij zich in 2005 weer meldt.

Het titelloze derde album en opvolger 'Who We Are' doen het weer goed. De muziek van Lifehouse is daarnaast ook te horen in populaire tv-series als Cold Case, Smallville en Grey's Anatomy. Met 'Smoke & Mirrors' weet de groep begin 2010 in Amerika binnen te komen op plek zes in de albumlijst. Dat de populariteit van de Amerikanen ook in Nederland nog steeds groot is, bewijst een uitverkochte Melkweg in maart 2010. Om het nieuwe album te ondersteunen, komen de heren weer terug naar Europa voor een clubtour en staan ze op 22 september in 013 Tilburg. De voorverkoop voor dit optreden begint op vrijdag 16 april.

Lifehouse + support
Woensdag 22 september 2010 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 18 (excl. service-- en transactiekosten) Dommelsch Zaal |VVK vanaf 16 april

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht