Ingezonden persbericht


Arnhem, 15 september 2010

DAG VAN DE GELDERSE ECONOMIE - UITNODIGING VOOR DE PERS

Uitnodiging voor de pers

Op woensdag 22 september a.s. organiseert de provincie Gelderland de 'Dag van de Gelderse Economie'. De economische recessie is aanleiding om het economisch beleid te herijken. Nadat dit voorjaar het huidige Gelderse economisch beleid is geëvalueerd door externe economen en deskundigen, wil de provincie Gelderland de conclusies en aanbevelingen van deze deskundigen bediscussiëren met stakeholders uit de provincie. Tijdens zeven parallelsessies, die onder voorzitterschap staan van een Statenlid van de Gelderse Provinciale Staten, worden kernthema's van het huidige en toekomstige economische beleid met stakeholders uit de provincie besproken. In een plenaire slotsessie zal gedeputeerde Marijke van Haaren samen met dagvoorzitter Roelof Hemmen in discussie met de zeven statenleden de slotconclusies voor deze zeven onderwerpen doornemen. Ze dienen als bouwsteen bij het formuleren van de nieuwe economische plannen voor de volgende bestuursperiode 2011-2015.

De Dag van de Gelderse Economie vindt plaats op 22 september 2010 in Congrescentrum Orpheus, Churchillplein 1 in Apeldoorn.

Het programma ziet er als volgt uit:

13.00 uur Ontvangst
13.30 uur Welkom door Marijke van Haaren, gedeputeerde economische zaken en dagvoorzitter Roelof Hemmen 13.40 uur Mondiale vragen, regionale antwoorden - presentatie van Henk Folkerts (Rijnconsult) 14.00 uur Introductie van de deelsessies door Roelof Hemmen 14.10 uur Deelsessies (inclusief pauze)
16.15 uur Bijeenkomst op hetGelderlandplein
17.00 uur Afsluiting met aansluitend een hapje en drankje De onderwerpen van de deelsessies zijn:
Van bedrijventerrein naar innovatieve bedrijfsomgeving Kansen voor de zorg; motor van de Gelderse economie? Food Valley en innovatie; uitdagingen voor ondernemers, onderzoekers en overheden Ondernemerschap in het MKB; aangeboren of aangeleerd? Regionaal arbeidsmarktbeleid; een voorwaarde voor economisch succes Het belang van recreatie en toerisme voor de Gelderse economie Biobased economy GLD: the Future

Tijdens de dag zijn op het Gelderlandplein ondernemers aan het woord; zij tonen de nieuwste producten en diensten.

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de Dag van de Gelderse Economie.