Gemeente Beverwijk


Kabouterspeurtocht op De Baak

Door alle regen van de afgelopen periode lijkt het buiten al wel bijna herfst. In park Westerhout is dan ook al veel moois te bezichtigen, zoals veel verschillende soorten paddenstoelen. Dat komt goed uit, want woensdagmiddag 22 september staat De Baak geheel in het teken van kabouters. Doe je ook mee aan de kabouterspeurtocht door park Westerhout?

Speurtocht
Tijdens de educatieve speurtocht door park Westerhout staan kabouters centraal. Zoek uit waar ze wonen, voel eens aan het mos en ga op zoek naar paddenstoelen. Rode bordjes met kaboutermutsjes erop wijzen je de weg.

Meedoen
Je kunt meedoen met de kabouterspeurtocht van 13.30 uur tot uiterlijk 15.30 uur. De speurtocht duurt ongeveer 1 uur. Zorg wel voor begeleiding door bijvoorbeeld een (groot)ouder en zorg voor kleding wat tegen een stootje kan. Er kunnen voor twee euro kaboutermutsen aangeschaft worden. Deelname aan de speurtocht is gratis.

De Baak
De Baak organiseert activiteiten op het gebied van natuur- en milieueducatie voor basisscholen in Beverwijk en omgeving. Daarnaast worden er rondom diverse thema's BaakBelevenissen georganiseerd voor jong en oud. Kinderboerderij en NME-centrum De Baak is gevestigd aan de Westerhoutweg 18 in Beverwijk.

Beverwijk, 17 september 2010