Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 20 september 2010

Dr. Gunther von Hagens naar Rotterdam voor opening BODY WORLDS

Uitvinder van het plastinatieproces zal de tentoonstelling zelf openen

Dr. Gunther von Hagens zal op woensdag 22 september persoonlijk de BODY WORLDS & The Cycle of Life tentoonstelling openen in LPII in Rotterdam. De tentoonstelling, waarin meer dan 200 geplastineerde menselijke lichamen en organen te zien zijn, is vanaf donderdag 23 september geopend voor publiek. Bezoekers kunnen zich in de tentoonstelling verdiepen in en verwonderen over de verschillende stadia van ons bestaan, van verwekking tot de dood. De tentoonstelling is de originele anatomie-tentoonstelling en voor het eerst te zien in Nederland.

Dr. Gunther von Hagens vond de plastinatietechniek uit in 1977 en zal de tentoonstelling, die voor het eerst in Nederland te zien is, zelf openen tijdens een besloten bijeenkomst op woensdag 22 september. De wetenschapper trekt met zijn baanbrekende tentoonstelling over de hele wereld: 'Ik wil laten zien wie wij zijn, hoe wij denken en voelen, hoe wij worden geboren, ouder worden en doodgaan. En het geplastineerde lichaam dient mij hiervoor als punt van reflectie', aldus von Hagens.

Naast Dr. Gunther von Hagens zal ook anatoom, curator van de tentoonstelling en echtgenote van Von Hagens Dr. Angelina Whalley een welkomstwoord spreken. Wethouder Antoinette Laan van Sport en Recreatie Kunst en Cultuur uit Rotterdam zal de wetenschappers tijdens de opening welkom heten in Rotterdam.

BODY WORLDS & The Cycle of Life is te zien van 23 september 2010 t/m 23 januari 2011 in LPII in Rotterdam. LP II is gevestigd in Las Palmas, Wilhelminakade 326, 3072 AR, Rotterdam.

Openingstijden: zondag t/m woensdag 9.00 - 19:30 uur, donderdag t/m zaterdag 9.00 - 21.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar vanaf ¤16,00 en online te bestellen via www.seetickets.nl of telefonisch via 0900-1353 (45 ct pm). Docenten ontvangen gratis toegang en kunnen zich melden bij de kassa met hun vakbonds- of schoolpas. Meer informatie: www.bodyworlds.nl

Noot voor de redactie,