Gemeente Sittard-Geleen


PERSBERICHT

Studeren in Sittard-Geleen met de Studenten UIT-pas nog leuker

Sittard-Geleen, 21 september 2010 dit jaar verschijnt de tweede editie van de studenten UIT-pas. Een kortingspas voor studenten om in aanraking te komen met datgene dat de stad te bieden heeft en zo de studententijd nog een beetje aangenamer te maken. De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk om studenten aan de stad te binden en zo bij te dragen aan een prettig studentenklimaat in Sittard-Geleen. Ze brengen kennis mee, zijn goed voor de economie en houden de stad levendig.

De Studenten UIT-pas wordt sinds vorig jaar verspreid onder alle studenten die in Sittard-Geleen ingeschreven staan bij de Fontys Hogeschool en de Hogeschool Zuyd. Dit jaar zijn daar ook de leerlingen van Leeuwenborg Opleidingen in Sittard-Geleen aan toegevoegd. In het totaal hebben 12.000 studenten de Studenten UIT-pas thuis ontvangen. Met de Studenten UIT-pas ontvangen zij kortingen bij 20 ondernemers en culturele instellingen in de gemeente die speciaal voor de studenten kortingsacties hebben opgezet.

Deelnemers aan de Studenten UIT-pas 2010-2011 zijn onder andere horecazaken, culturele instellingen, sportvoorzieningen en winkels in Sittard-Geleen. Studenten krijgen dit jaar ook een extra korting op de speciale Frühe Vogel actie van de Oktoberfeesten 2010.

Wethouder Berry van Rijswijk: 'Het is belangrijk dat studenten goede studieresultaten halen in Sittard-Geleen, maar ook dat zij tijdens hun studententijd de stad Sittard-Geleen beter leren kennen. De stad heeft studenten al veel te bieden en dat zal de komende jaren met onder andere de ontwikkeling rondom de Dobbelsteen alleen maar toenemen.'

Een compleet overzicht van alle deelnemers of voor meer informatie is te vinden op www.sittard-geleen.nl/studentenuitpas.