Gemeente Lansingerland

Kwaliteitskring GBA âGroene Hartâ
foto kwaliteitshandboek

Wethouder Werner ten Kate gaf op donderdag 16 september het startsein van de Kwaliteitskring GBA âGroene Hartâ. Hij onderstreepte het belang van goede basisadministraties voor de persoonsgegevens voor een goede dienstverlening aan onze inwoners.

Een kwaliteitskring is een bijeenkomst waarbij GBA-medewerkers van een aantal gemeenten in een regio bij elkaar komen om de werkzaamheden af te stemmen en waar nodig te verbeteren. Een verbeterde kwaliteit van de GBA betekent een verbetering van de dienstverlening.

De gemeente Lansingerland heeft het initiatief genomen tot oprichting van een Kwaliteitskring GBA (Gemeentelijke Basis Administratie persoonsgegevens). Donderdag 16 september werd de eerste bijeenkomst gehouden van Kwaliteitskring "Groene Hart". Het streven is om 4 maal per jaar met GBA-medewerkers van een aantal gemeenten vanuit de regio samen te komen. Onder begeleiding van een deskundig adviseur bespreken ze de kwaliteit van de GBA. De werkzaamheden worden op elkaar afgestemd en verbeterd.

De volgende (9) gemeenten zijn deelnemer: Alphen aan den Rijn, Boskoop, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Rijnwoude, Westland, Zoeterwoude-Rijndijk.
Het deelnemen aan een kwaliteitskring heeft een grote meerwaarde voor een gemeente. Resultaten, die we beogen met de kwaliteitskring:
1. Kwaliteitsbewaking wordt een permanent proces en niet alleen een aandachtspunt vlak voor de GBA-audit;

2. Kennisuitwisseling en het stimuleren van individuele deskundigheidsbevordering;

3. Intergemeentelijke teambuilding;

4. Pro-actieve invulling geven aan nieuwe eisen van dienstverlening;
5. Op de hoogte blijven van de meest actuele ontwikkelingen in het vakgebied.

Werner ten Kate onderstreepte bij de startbijeenkomst het belang van goede basisadministraties persoonsgegevens voor een goede dienstverlening aan onze inwoners. Ook het Ministerie van Binnenlandse Zaken stelt het initiatief tot oprichting van de kwaliteitskring in onze regio op prijs.Â

Een betrouwbare GBA is van essentieel belang voor de dienstverlening van de overheid aan inwoners. Dit vraagt voortdurend aandacht voor de kwaliteit. Een verbeterde kwaliteit van de GBA betekent een verbetering van de dienstverlening.
Â