Gemeente Dantumadeel


Ontspanningsweekend voor mantelzorgers in Elspeet

De Werkgroep Respijtweekend Mantelzorg organiseert voor de derde keer een ontspanningsweekend voor mantelzorgers uit Friesland. Landgoed Stakenberg in Elspeet is hiervoor gereserveerd van 24 tot en met 26 september 2010. Voor 20 deelnemers is een kamer met vol pension gereserveerd.

De dagelijkse zorg voor een zieke partner, kind of ander familielid kan een zware taak zijn. Vaak blijft voor de mantelzorger geen of te weinig tijd over voor hobby, ontspanning, sociale contacten of vakantie, terwijl het juist bij langdurige mantelzorg belangrijk is om af en toe de zorg los te kunnen laten. Afstand nemen, nieuwe energie opdoen, even tijd voor jezelf nemen!

Om aan deze behoefte tegemoet te komen organiseert de Werkgroep i.s.m. de Steunpunten Mantelzorg in Friesland en met MEZZO (landelijke vereniging voor mantelzorgers) een ontspanningsweekend voor mantelzorgers. Landgoed Stakenberg in Elspeet is hiervoor gereserveerd van 24 tot en met 26 september 2010. Voor 20 deelnemers is een kamer met vol pension gereserveerd.

Het weekend staat onder leiding van deskundige begeleiders. Mantelzorgers krijgen een wisselend programma aangeboden met ontspanning, momenten van ontmoeting en nog veel meer. Het weekend wordt gesubsidieerd door een aantal gemeente. Deelnemende gemeenten zijn: Dantumadiel, Dongeradeel, Terschelling, Leeuwarderadeel, Skarsterlân, Achtkarspelen, Opsterland, Ooststellingwerf en Ferwerderadiel. Mantelzorgers uit deze gemeenten kunnen zich aanmelden voor het weekend.

Neem voor meer informatie, aanmelding en/of hulp bij de organisatie van vervangende zorg e.d. contact op met uw Steunpunt. Voor mantelzorgers uit Dongeradeel en Dantumadiel is dit Steunpunt Dokkumer-Wâlden, locatie Dokkum, Francien Bekius, tel. 0519-292223 of locatie Damwâld, Hanny van der Meer, tel. 0511-424995, h.vdmeer@het-bolwerk.eu.