Gemeente Zoetermeer

Conferentie 'ZZP Businezz Zoetermeer' loodst zelfstandigen door zwaar weer

Gemeente Zoetermeer, de Kamer van Koophandel Den Haag, vestiging Zoetermeer en de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer organiseren op 24 september de conferentie ZZP Businezz Zoetermeer. Tijdens deze conferentie krijgen zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) concrete tips en tricks om hun onderneming door de economisch zware tijd te loodsen.
Karen Romme (ondernemer, auteur en columniste Financieel Dagblad) verzorgt een workshop Calimeromarketing 2.0. Ook krijgen deelnemers informatie over de nieuwe Leergang ZZP, waarbij het vergroten van de levensvatbaarheid van de onderneming centraal staat. De conferentie wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Uit onderzoek blijkt dat zzp'ers ook in crisistijd vooralsnog goed in staat zijn om de orderportefeuille voldoende op peil te houden. Maar zzp'ers hebben het vooral druk met het uitvoeren van lopende opdrachten en hebben vaak geen bewuste marktstrategie voor de langere termijn. Ze investeren slechts in geringe mate in het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden. Dat maakt hun marktpositie kwetsbaar.

Aanmelden
De conferentie vindt plaats bij Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer en duurt van 15.00 tot 18.30 uur. Zoetermeerse zzp'ers kunnen zich tot 20 september 2010 aanmelden voor de conferentie, via sea@zoetermeer.nl. De eerste honderd deelnemers ontvangen het boek Calimeromarketing 2.0, geschreven door Karen Romme.

Het volledige programma van de conferentie staat op www.zoetermeer.nl/sea.