Gemeente Dirksland


Verkeersveiligheidsdag in Dirksland

Op vrijdag 24 september aanstaande, wordt de achtste verkeersveiligheidsdag voor basisscholen gehouden. Dit keer voor de scholen uit de gemeente Dirksland. Dit jaar wordt deze dag gehouden op het parkeerterrein achter De Gooye en in de sporthal van De Gooye in Dirksland.

Voor deze dag zijn alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 uitgenodigd. Zij worden allemaal op de fiets verwacht bij sporthal De Gooye. De activiteiten worden voor het grootste deel buiten uitgevoerd. Voor de kinderen is een gevarieerd en leerzaam programma bedacht.

De leerlingen kunnen meedoen met de Ren-je-rot quiz, een quiz om de kennis van verkeersregels en verkeersborden te testen, een fietsparcours afleggen en hun fietsen laten keuren. Doen de lichten het wel? Zijn de banden niet te zacht? Er is ook aandacht voor de dodehoekspiegel van vrachtwagens. Kinderen kunnen zelf ervaren wat de vrachtwagenchauffeur wel of niet kan zien. Ook heel leerzaam en spannend is de kantelsimulator. Hierin leren kinderen hoe zij op een veilige manier uit de autogordel kunnen komen als de auto op zijn kop ligt.

De leerlingen krijgen op allerlei manieren informatie aangebouden, bijvoorbeeld in de vandalismebus van Arriva. Ook krijgen zij uitleg over de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer. En de politie is aanwezig om het een en ander te laten zien van het materiaal en materieel dat zij gebruiken, daarnaast zal ook het biketeam van de politie een demonstratie verzorgen. Aan het eind van de dag wordt de inzet van de hulpdiensten â brandweer, politie en ambulance â bij een in scene gezet verkeersongeval gedemonstreerd.Â

De organisatie hoopt op veel belangstelling van ouders en andere familieleden van de deelnemende kinderen, maar belangstelling van anderen wordt uiteraard ook erg op prijs gesteld.

Â