Deelgemeente Charlois Rotterdam

Extra parkeerschijfvakken rond Carnisse Driehoek

Op 24 september is de herinrichting rond het winkelgebied van de Carnisse Driehoek klaar. Vanaf dan zijn er veertig extra parkeervakken in de blauwe zone beschikbaar.

Vanaf 24 september kunt u ook gebruik maken van de parkeervakken in 'Fase 2'. Het gaat om de straatgedeeltes gelegen rond de winkels van de Carnisse Driehoek: De Buijserlaan en de Katendrechtse Lagedijk. De parkeerschijfvakken zijn bedoeld voor klanten van alle winkels in deze omgeving. Dus ook voor klanten van winkels buiten de blauwe zone. Zoals bijvoorbeeld de Wolphaertsbocht en de Katendrechtste Lagedijk.

In de blauw gemarkeerde parkeervakken mag u maximaal 1 uur gratis parkeren, mits u gebruik maakt van een blauwe parkeerschijf.

Hoe werkt parkeren met de blauwe schijf?


- U mag uitsluitend gratis kort parkeren in een blauw gemarkeerd parkeervak van maandag tot en met zaterdag, van 9.00- 18.00 uur.


- U bent verplicht de blauwe parkeerschijf te gebruiken. Deze kunt u kopen bij warenhuizen, winkels voor huishoudelijke artikelen en tankstations.


- De parkeerschijf moet u goed zichtbaar achter de voorruit van uw auto plaatsen


- Het tijdstip van aankomst stelt u handmatig in.


- Bij het instellen van de schijf mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond, op het eerstvolgende hele of halve uur. Bijvoorbeeld: arriveert u om 12.45 uur, dan mag u de parkeerschijf instellen op aankomst 13.00 uur. U mag dan tot uiterlijk 14.00 uur gratis parkeren.

Binnenkort zullen ook de winkeliers aan de Katendrechtse Lagedijk en de Wolphaertsbocht via posters hun klanten adviseren om gebruik te gaan maken van de parkeerschijfvakken.

Kijk voor meer informatie ook op: www.charlois.rotterdam.nl