Gemeente Leudal


Nieuws

Culinair Festival Leudal 2010

`Spiegeltent Culinair: Proef, beleef en geniet' is een nieuw en ambiteus onderdeel van het Culinair Festival Leudal, dat zijn vuurdoop beleeft gedurende de Week van de Smaak 2010, eind september. Een nostalgische Tivoli Spiegeltent komt drie dagen lang op het Kerkplein in Baexem te staan. Proef, beleef en geniet is het motto.

Grand Diner Culinair: vrijdag 24 september
Grand Diner Culinair betekent aangekleed dineren in de Spiegeltent voor 200 personen aan tafels van 6 of 8. U krijgt een avondvullend meergangen-diner met streekproducten voorgeschoteld door topkoks uit de regio, waaronder Emiel Vullers van Oolderhof in Herten, Inez Geenen van Restaurant Kasteel Baexem en Marc Daamen van Daamen Party Design uit Baexem. Zij staan garant voor een culinair hoogstaande avond. De organisatie verzorgt uiteraard van begin tot eind passend entertainment, met onder meer de Swing to Bop Boys uit Tilburg. Aan tafel om 19.30 uur. Prijs: 85 euro per couvert all inclusive (behalve champagne). Een gedeelte van de opbrengst gaat naar het vrijwilligerswerk in Leudal. Reserveer via info@culinairleudal.nl

Veiling
Tussen de gangen door gaat onder leiding van dhr. Rooswinkel een veiling plaatsvinden van onder meer kunst van mensen met een verstandelijke beperking van atelier88 van PSW in Weert. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan het vrijwilligerswerk in Leudal. Een ludiek tintje aan de veiling is dat u als gast ook een veilingstuk kunt inbrengen. Voor meer informatie en aanmelding, stuur een mail naar de organisatie : info@culinairleudal.nl

Najaarsmarkt : zaterdag 25 september (14.00 - 1800 uur) `s Middags staat de culinaire markt met streekproducten weer in vol ornaat op het Kerkplein, met de Spiegeltent als uitvalsbasis. Er is weer volop regionaal amusement met accordeonist Gino en folkzanger MacBukkum. Een aantal beeldhouwers geeft demonstraties mergelhakken. U kunt met proefbonnen van 80 cent weer heerlijk rondstruinen en proeven.

Lindeboom Live: zaterdag 25 september (20.30 - 01.00 uur) De najaarsmarkt gaat over in Lindeboom Live. U kunt tapas nuttigen en tot in de late uurtjes genieten van Lindeboom Live met tal van (regionale) artiesten, waaronder Frans Pollux, Limbo Project en Minsekinjer. Lindeboom heeft het Culinair Festival in Baexem uitgekozen als een van de drie plekken in Limburg waar de Neerse bierbrouwer zijn nieuwe Gouverneur Pilsener 140 presenteert. Meer informatie : www.lindeboom.nlProteion Welzijn zal zich presenteren op de najaarsmarkt met het verenigingsleven en hun vrijwilligerswerk. De vrijwilligers worden `s avonds getrakteerd op Lindeboom Live.

Family Happening: zondag 26 september (14.00-18.00 uur) Zondag is de dag van de Family Happening in de Tivoli Spiegeltent voor ouders, grootouders en kinderen met een ballonnenwedstrijd, jongleer-workshops voor iedereen van 8 tot 80 jaar, workshop mergelhakken, spel, dans en muziek. Uiteraard zijn er lekkere hapjes. Voetbalvereniging RKVB van Baexem lanceert in samenwerking met SPARSynco de lokale voetbalplaatjes-actie in aanwezigheid van een bekende voetballer!

Samenwerking
Het Culinair Festival Leudal is een samenwerkingsverband tussen ondernemers uit Leudal en de gemeente Leudal. Initiatiefnemers en partners binnen de organisatie zijn:
Restaurant Kasteel Baexem, SPARSynco Baexem, Daamen Party Design, Flavours of the Farm en de gemeente Leudal. Lindeboom is gastpartner.

Meedoen?
Wilt u op een of andere manier participeren in het Culinair Festival Leudal. Laat het weten aan: Henriëtte Claessen, 06- 13193820, info@culinairleudal.nl