Gemeente Beek


Arthur Spronken Award voor beeldhouwkunst

Op 24 september 2010 aanvang 20.00 uur zal, tijdens de Academische zitting waarin kunstenaar Arthur Spronken in het zonnetje zal worden gezet, de eerste âArthur Spronken-Award voor beeldhouwkunstâ worden uitgereikt in het Asta Cultuurcentrum aan de markt in Beek.

Arthur Spronken, wereldvermaard beeldhouwer, en bijna zijn hele leven lang woonachtig en werkzaam in de gemeente Beek, bereikte onlangs de respectabele leeftijd van 80 jaar.

De gemeente Beek heeft deze gelegenheid aangegrepen om deze bijzondere, markante Beekenaar in het zonnetje te zetten.

Op 24 september 2010 zal Arthur Spronken, tijdens een Academische zitting in het Asta Cultuurcentrum, in het zonnetje worden gezet. Tijdens deze bijeenkomst zal ook de prijswinnaar van de eerste âArthur Spronken-Award voor beeldhouwkunstâ bekend worden gemaakt. Deze prijs is dit jaar in het leven geroepen als hommage aan Spronken, maar is tevens bedoeld als stimuleringsprijs voor uit Limburg c.q. de Euregio afkomstige beeldhouwers. De prijs bestaat uit een door Arthur Spronken vervaardigde erepenning, een kunstopdracht ten bedrage van ⬠10.000,-- én een geldprijs voor eenzelfde bedrag.

Een jury, bestaande uit Peter Fransman (huidig directeur Museum het Domein Sittard), Catharien Romijn (o.m. conservator kunstcollectie DSM) en oud kunst&cultuurjournalist van Dagblad De Limburger Sjef Kusters, heeft een voordracht gedaan die door het college van burgemeester en wethouders is overgenomen.
Sjef Kusters zal op deze avond tevens de feestrede verzorgen. Â