NCRV

Schepper & Co in het land

De vrede dienen met geweld?

Vrijdag 24 september
17.05 uur, Nederland 2

Vrijdag in het NCRV-programma Schepper & Co in het land: het verhaal van veteraan Arie Pronk. In de jaren negentig werd hij als militair uitgezonden naar Angola, Libanon en Israël. De reden om zich op te geven was een tekst uit Jesaja: het visioen dat in de toekomst de oorlog uit de wereld zou zijn gebannen. Arie wilde de vrede dienen, maar werd tijdens zijn missies juist met veel geweld geconfronteerd. Hoe kijkt hij hier op terug?

In de relisoap âWonder boven Wonderâ het vervolg van de voorbereidingen van Monique en Stijn, de kunstenaars van wie het werk op de tentoonstelling in het Bijbels Museum komt te hangen. De datum van 1 oktober, de dag van de opening, komst steeds dichterbijâ¦.

In het levensbeschouwelijke magazine Schepper & Co in het land wil de NCRV onderzoeken wat het betekent om in deze tijd protestant te zijn en laten zien hoe protestanten nu leven. Duidelijk zal worden hoe uiteenlopend zij denken en in het leven staan. Schepper & Co in het land laat het dagelijks leven zien door dit te verbeelden in reportages. Jacobine Geel speelt in deze reportages een verbindende rol.

Het programma kent een aantal vaste rubrieken, zoals de relisoap, die gedurende enkele weken mensen volgt die iets meemaken wat hen raakt in hart en ziel; de rubriek 'Wat vindt u?', waarin protestanten antwoord geven op een eigentijds dilemma en de rubriek Gert en Gerrie waarin twee vaste commentatoren het land in gaan om actuele gebeurtenissen en evenementen op het gebied van geloof en samenleving te verslaan.