Saxion
BR>

di 21 september 2010

Saxionstudenten actief met kunst en cultuur in Landsherenkwartier

Saxionstudenten die het keuzevak Regie Stedelijke Vernieuwing volgen, organiseren op vrijdag 24 september tussen 12.00 en 16.00 uur een kunstzinnige manifestatie voor de bewoners van Landsherenkwartier in Deventer.

Dit als aanloop naar de landelijke burendag op zaterdag 25 september. De activiteiten zijn onderdeel van een project van beeldend kunstenaar Adriaan Nette om de bewoners via kunst en cultuur te betrekken bij vernieuwing van de wijk.

Nette werd door het Kunstenlab gevraagd voor dit kunst- en cultuurproject. Onder begeleiding van deze enthousiaste kunstenaar verkenden de Saxionstudenten afgelopen maandag de buurt. Hoe ziet de wijk eruit en wat is er gaande? Naar aanleiding van hun rondwandeling bedacht de groep studenten zes activiteiten. Deze hebben ze uitgewerkt in een manifestatie die vrijdagmiddag plaatsvindt in Landsherenkwartier. Zo trekken `Operatie Groene Vinger', `De Stratenmakers' en `De Handafdrukkers' door de wijk om aandacht te vragen voor hun kijk op de wijk. Deze activiteiten moeten de bewoners inspireren en motiveren om zelf een actieve rol te spelen bij de wijkvernieuwing. De bewoners kunnen tijdens de burendag op zaterdag voortborduren op de ideeën. De burendag wordt gefaciliteerd door Woonbedrijf Ieder1 uit Deventer.

Regie Stedelijke Vernieuwing is een `keuzemoduul' van vijf maanden, bestemd voor studenten van verschillende opleidingen, waaronder Facility Management en Ruimtelijke Ordening en Planologie. Saxion vindt het belangrijk dat studenten in contact met de bewoners kennismaken met de praktijk van stedelijke vernieuwing en herstructureringsgebieden.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
-----------------------------------

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met kunt u contact opnemen met Saxion docent Jeroen Kuyper, g.j.kuyper@saxion.nl. Persvertegenwoordigers/fotografen zijn van harte welkom bij de activiteiten.

____________________ Zoek