Gemeente Den Haag

'Xclusive' programmering TodaysArt in Stadhuis

Gepubliceerd: 12 september 2010 Laatste wijziging: 15 september 2010

Het TodaysArt festival, dat op 24 en 25 september zal plaatsvinden in het centrum van Den Haag, presenteert dit jaar voor het eerst een bijzonder 'Xclusive' programme naast haar reguliere programma. Het gaat stuk voor stuk om unieke producties die vaak speciaal voor de locatie op TodaysArt zijn gemaakt of die hun primeur beleven in Nederland of zelfs wereldwijd.

Het Xclusive programme zal plaatsvinden op een bijzondere locatie; in het Atrium van het Haagse stadhuis. Ook wel bekend als het IJspaleis van Richard Meier.
Impressie Structet

Ólafur Arnalds, neo-klassiek `wonderkind` uit IJsland

Op zaterdag presenteert TodaysArt een optreden van de neo-klassieke componist Ólafur Arnalds. Dit IJslandse wonderkind weet iedereen mee te slepen met zijn prachtige, melancholische creaties. Zijn show tijdens TodaysArt wordt zijn derde optreden in Nederland.

Jeff Mills en Mike Banks

De legendarische en welbekende techno-producers Jeff Mills en Mike Banks uit Detroit zijn onder de naam X-102 samen op het podium te zien met de exclusieve voorstelling Rediscovers the Rings of Saturn. Het is naar verwachting de laatste keer dat de voorstelling in deze vorm te zien zal zijn in de wereld.

Structet

Een multimediaal spektakel op zeven verdiepingen in het stadhuis. Speciaal voor TodaysArt geproduceerd door de Interfaculteit ArtScience van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Structet is een wisselende formatie van 52 visuele en auditieve improvisatoren uit de Interfaculteit en andere afdelingen van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In het Atrium van het stadhuis in Den Haag presenteren zij een monumentale, architectonische verticale matrix van elektronische muziek en geïmproviseerde projecties.

www.todaysart.nl