Gemeente Blaricum


* Afsluiting rijstroken Randweg Oost en 't Merk vanaf 24 september

Afsluiting rijstroken Randweg Oost en 't Merk vanaf 24 september

22-09-2010
Vrijdag 24 september aanstaande wordt vanaf 9.00 uur de rijbaan van Randweg Oost/'t Merk richting A27 afgesloten. Verkeer vanaf het kruispunt met de Viersloot tot aan het kruispunt met de Blaricummerweg wordt dan zoveel mogelijk via de andere rijbaan geleid. Dat betekent dat er voor beide rijrichtingen maar één rijstrook beschikbaar is.

Helaas is het niet mogelijk de werkzaamheden uit te voeren zonder dat weggebruikers en omwonenden daar hinder van hebben. Dat geldt met name voor de ochtend- en de avondspits. Wij vragen uw begrip voor de verwachte extra drukte en langere reistijden.

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Hieronder vindt u een overzicht van de tijdelijke verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden aan de Randweg Oost en 't Merk. Deze maatregelen zijn van kracht vanaf vrijdag 24 september 2010, 9.00 uur.
- De rijbaan vanaf de A27 tot aan Huizen wordt ingericht voor verkeer in twee richtingen. Er is dan voor beide rijrichtingen één rijstrook beschikbaar.

- De verkeerslichten op de kruispunten met de Viersloot en de Blaricummerweg gaan uit; verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid met behulp van onder andere borden en gele belijning.
- Het kruispunt Randweg Oost - Randweg Midden wordt afgesloten voor verkeer.

- Verkeer dat gebruik maakt van de Randweg Midden wordt omgeleid via de gemeente Huizen over de Gooilandweg en de Gemeenlandslaan.
- Het kruispunt Randweg Oost - Blaricummerweg blijft open voor verkeer vanuit Blaricum Dorp; vanaf de Randweg richting het oude dorp wordt afgesloten.

- Zowel ter hoogte van het kruispunt met de Stichtseweg als bij de op-/afrit van de A27 komt een doorsteek door de middenberm. Op deze manier kan verkeer richting Almere, Utrecht en de Blaricumse wijk Bijvanck zich normaal opstellen op de voorsorteerstroken.
- De Gooijerweg blijft open voor verkeer.

- De bussen van Connexxion gaan de route Viersloot - De Noord (v.v.) volgen om de Randweg te ontlasten.

Planning
Op 24 september begint de aannemer met de voorbereidingen voor het verwijderen van de rijbaan. De sloop zelf begint op dinsdag 28 september en is waarschijnlijk voor het weekend afgerond. Daarna kan worden gestart met onder andere de werkzaamheden voor de aanleg van het nieuwe wegdek.

|