Gemeente Hilversum

The Movement zoekt De Jonge Held van Hilversum

publicatiedatum: woensdag 22 september 2010

Jongerenbeweging The Movement gaat vrijdag 24 september in Hilversum op zoek naar de jonge held van Hilversum. Ken je iemand die zich positief heeft ingezet, kom deze held dan nomineren en wellicht wint jouw held mooie prijzen. The Movement-bus staat tussen 15.00 - 19.00 uur op de hoek van de Groest en Naarderstraat. Er zijn lekkere hangbanken en er is een DJ aanwezig. Ook wethouder jeugdzaken Erik Boog van de gemeente Hilversum geeft om 16.00 uur acte de presénce.

De campagne van The Movement wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland. Het campagneteam, bestaande uit jonge redacteuren, bezoekt met de Movement-bus evenementen in Noord-Holland op zoek naar positieve verhalen over jongeren. Het team verslaat daar het nieuws door het maken van filmpjes en het schrijven van artikelen. Het vormt zo een eigen nieuwsredactie. Ook wethouder Erik Boog laat zich interviewen door het team.
The Movement 09/10 is te volgen via www.themovement0910.nl en http://themovement0910.hyves.nl. Jongeren die geïnteresseerd zijn kunnen zich aansluiten bij de beweging of vrienden worden op Hyves.

The Movement is een initiatief van jongeren in Noord-Holland om de berichtgeving over deze generatie positief te beïnvloeden. Volgens de jongeren is de beeldvorming vaak negatief terwijl het overgrote deel van de jongeren gewoon heel goed bezig is. Daarom is The Movement gestart met de verkiezing van de `Held van Noord-Holland'. Want positieve verhalen over jongeren zijn er genoeg, alleen worden ze te weinig gehoord.