Erasmus Universiteit Rotterdam

Europese Nacht van de Onderzoeker

Datum
Van: 24 september 2010 17:00
Tot: 24 september 2010 23:30

---

Locatie:
Pathe Schouwburgplein, Rotterdam

Toelichting
Tijdens de Nacht van de Onderzoeker, georganiseerd door het Erasmus MC, wordt contact gelegd met wetenschappers op verschillende plekken in de wereld. Ze hebben gemeen dat ze nu werken aan projecten die ons leven grondig kunnen veranderen. Het gaat onder andere om onderzoeken op het gebied van techniek, sterrenkunde en gezondheidszorg. Het volledige programma is te vinden op www.nachtvandeonderzoeker.eu.

Avondje wetenschap kijken vanuit de luie stoel thuis

De Europese Nacht van de Onderzoeker is komende vrijdag ook vanuit huis te volgen. Het evenement in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam, waarbij bezoekers live in contact worden gebracht met Europese wetenschappers, wordt dan uitgezonden via internet. Daarmee kunnen de mensen die geen kaartje meer konden krijgen, het programma toch nog zien. De (gratis) kaarten waren zeer snel weg. Het is voor het eerste jaar dat het Erasmus MC deze nacht organiseert.

Mensen die het evenement vanachter de computer willen volgen, kunnen vanaf 17.00 contact maken via een live-internetverbinding. De link naar het evenement is te vinden op www.erasmusmc.nl. Het programma duurt tot ongeveer 00.30 uur. In bioscoop Pathé zijn die avond ruim 600 bezoekers aanwezig. Zij kunnen het programma volgen op groot bioscoopscherm.

Tijdens de Nacht van de Onderzoeker wordt contact gelegd met wetenschappers op verschillende plekken in de wereld. Ze hebben gemeen dat ze nu werken aan projecten die ons leven grondig kunnen veranderen. Het gaat onder andere om onderzoeken op het gebied van techniek, sterrenkunde en gezondheidszorg. Het volledige programma is te vinden op www.nachtvandeonderzoeker.eu. Dit Rotterdamse evenement sluit aan bij de Europese Nacht van de Onderzoeker 2010. Het Erasmus MC organiseert het evenement in samenwerking met Frascati Scienza in Italië.