Belgische Federale Overheid


* Nacht van de Onderzoekers op 24 september 2010

Nacht van de Onderzoekers op 24 september 2010

Datum: 23 september 2010

De zesde editie van de Nacht van de Onderzoekers vindt plaats op vrijdag 24 september 2010 van 18 tot 1 uur in de Bozar te Brussel. Onderzoek op het vlak van de Biodiversiteit is het centrale thema dit jaar.

Onderzoekers uit verschillende Belgische universiteiten en van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en de Nationale Plantentuin van België in Meise zullen er op een interactieve manier hun onderzoek met de bezoekers delen. Een aantal onderzoekers zullen extra een lezing houden die dieper ingaat op één bepaald onderzoek en Frank De Winne zal een uiteenzetting geven over zijn laatste ruimtemissie. De 'Nacht' wordt rond middernacht afgesloten met een dj-set.

Het is de zesde editie van de 'European Researchers' night'. Dit evenement vindt plaats in 33 landen en meer dan 200 steden. De Researchers' night heeft een dubbel doel voor ogen:
* het grote publiek in contact brengen met wetenschappelijke onderzoekers om zo de interesse te wekken voor wetenschappelijk onderzoek

* jongeren aanzetten tot het aanvatten van wetenschappelijke studies

De Nacht van de onderzoekers wordt gefinancierd door de Europese Commissie, de POD Federaal Wetenschapsbeleid (die de coördinatie van het evenement verzekert) en het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en Research in Brussels. De toegang tot het evenement is volledig gratis.

Meer informatie over de Nacht van de Onderzoekers 2010