Gemeente Kapelle

Kapelle draagt Oosterscheldeweek over aan Noord-Beveland Brgemeester Kramer (gemeente Kapelle) en burgemeester Van Kooten (Noord-Beveland)

Woensdag 22 september 2010 heeft burgemeester Kramer van de gemeente Kapelle officieel het âstokjeâ van de Oosterscheldeweek overgedragen aan burgemeester Van Kooten van Noord-Beveland.

Uit handen van Nationaal Park voorzitter John Lilipaly ontving de burgemeester een kunstwerk, een zeester met zeven poten, dat de verbondenheid van de zeven gemeenten met de Oosterschelde symboliseert. Het kunstwerk, dat elk jaar naar een andere Oosterscheldegemeente gaat, bevat een oproep aan de gemeenten en haar inwoners om samen de Oosterschelde te koesteren. Het kunstwerk krijgt dit jaar een plekje in het gemeentehuis van Noord-Beveland.

Oosterscheldeweek
Naast de reguliere activiteiten op en rond de Oosterschelde organiseert Nationaal Park Oosterschelde elk jaar extra activiteiten in één van de zeven Oosterscheldegemeenten, in samenwerking met de betreffende gemeente. De activiteiten zijn erop gericht om de inwoners de Oosterschelde te laten beleven, en inwoners opnieuw te verwonderen over de schoonheid van dit uniek stukje eigen omgeving. Na de gemeente Kapelle in 2009, staat dit jaar de gemeente Noord-Beveland een week lang in het teken van de Oosterschelde. Alle inwoners van de gemeente worden deze week uitgenodigd om deel te nemen aan gratis vaartochten en excursies op en rond de Oosterschelde. Ook is er een speciaal lespakket ontwikkeld voor het basisonderwijs over de Oosterschelde. In 2011 draagt de gemeente Noord-Beveland het stokje over aan gemeente Schouwen-Duiveland. Aanvullende informatie over het programma van de Oosterscheldeweek is te vinden op www.np-oosterschelde.nl