Gemeente Westvoorne


Grote opkomst infoavond woningverkoop

(persbericht)

Het gemeentelijk Woonbedrijf is van plan 106 van haar woningen te koop aan te bieden aan haar huidige bewoners.

Voor hen is dinsdag 21 september een informatieavond gehouden. De opkomst was met circa 80 personen groot. En de belangstelling betrof vooral de verkoopwijze, de planning en de voorgestelde kortingsregeling. De gemeenteraad neemt dinsdag 28 september een besluit over het verkoopprogramma. Voorafgaand hieraan informeerde de gemeente de bewoners over de voorgenomen verkoop.

De verkoop van woningen is nodig om het woningaanbod en de toekomstige woningvraag op elkaar af te blijven stemmen. Vanuit de woonvisie blijkt dat Westvoorne onder andere meer ouderenwoningen nodig zal hebben. Door verkoop van eengezinswoningen komen middelen beschikbaar voor de realisatie van andere typen woningen, waaronder ouderenwoningen. De 106 eengezinswoningen, verspreid over Oostvoorne, Rockanje en Tinte maken het mogelijk om in deze nieuwbouw te investeren.

Een deel van de aanwezigen had concrete interesse in de koop van de eigen woning. Een aantal bewoners wilde zich hoofdzakelijk oriënteren. Ook de huurdersvereniging Westvoorne was op de avond aanwezig om de belangen van de huurders te vertegenwoordigen. Niet elke huurder zal zijn woning willen of kunnen kopen. Wethouder Klok benadrukte voor hen dat âwie wil blijven huren, vanzelfsprekend kan blijven hurenâ.

Na uitleg van de verkoopplannen was er gelegenheid voor vragen. Deze gingen over de verkoopwijze, de planning en de voorgestelde kortingsregeling. Daarnaast werd het onderhoud aan de woning onder de aandacht gebracht. Alle aanwezigen worden door de gemeente op de hoogte gehouden van het verloop van het verkoopproces.

Â

Â