Gemeente Den Haag

Den Haag speelt grote rol in films Tirza en Majesteit

Gepubliceerd: 23 september 2010 Laatste wijziging: 24 september 2010

Tijdens het Nederlands Filmfestival gaan 2 films in première waarin Den Haag een grote rol speelt: Tirza van Rudolf van den Berg en Majesteit van Peter de Baan.

Tirza is de openingsfilm van het Nederlands Filmfestival en de Nederlandse inzending voor de Academy Awards (Oscars). De film is geschreven en geregisseerd door Rudolf van den Berg. Het is een productie van Cadenza Films, Fu Works in co-productie met de NTR en Prime Time en gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Arnon Grunberg. Hoofdrollen zijn voor Sylvia Hoeks, Gijs Scholten van Aschat, Johanna ter Steege en Keitumetse Matlabo. Voor de film zijn meerdere scènes in Den Haag opgenomen.

Première Tirza in Den Haag

Tirza is op woensdag 22 september 2010 in première gegaan op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De première in Den Haag is in Pathé Buitenhof op maandag 27 september. Hierbij zijn beide hoofdrolspelers Gijs van Scholten Aschat en Sylvia Hoeks aanwezig.

Majesteit

Peter de Baan biedt met Majesteit een speculatief kijkje achter de schermen van het Nederlands koningshuis. Vanzelfsprekend speelt de film zich voor een groot deel in de Koninklijke residentie Den Haag af. De hoofdrollen zijn voor Carine Crutzen als Koningin Beatrix en Jeroen Willems als Prins Claus. Het scenario is van Ger Beukenkamp en de productie van Fu Works en IDTV Film.

De première van Majesteit is tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht op 27 september 2010.