Politie Haaglanden

Persberichten 24 september

Haaglanden, 24-09-2010

Verdachten beroving aangehouden
Den Haag Kort na een beroving op de kruising van de Scheepmakersstraat en de Zwetstraat kon de politie donderdag 23 september twee verdachten aanhouden Omstreeks elf uur s avonds moesten drie 16-jarige jongens uit Swifterbant en Almere onder bedreiging van een vuurwapen hun mobiele telefoons afstaan. De slachtoffers konden de politie een goed signalement geven, waarna agenten in de hele stad werden opgeroepen naar de straatrovers uit te kijken. In de Tasmanstraat zagen politieagenten even later twee jongens die aan het signalement voldeden. Nadat zij waren aangehouden, bleken beiden in het bezit van een nepvuurwapen. Het gaat om twee Haagse broers van 30 en 31 jaar. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij de beroving.

Op de bres voor schoonmoeder
Den Haag De politie hield donderdag 23 september rond 15.30 uur een 46-jarige man uit Den Haag aan die de ruit van een taxibus had ingeslagen op de Waldorpstraat. De man kwam op nogal agressieve wijze op voor zijn schoonmoeder, die door de taxibus geweigerd werd omdat zij te veel boodschappentassen bij zich had. Hier was de 46-jarige verdachte het duidelijk niet mee eens en er ontstond een discussie. Toen de taxichauffeur vervolgens weg wilde rijden, sloeg de ideale schoonzoon met gebalde vuist een ruitje in. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Looddieven aangehouden
Den Haag Surveillerende agenten werden in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september aangesproken door een man die vertelde dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij een oprit op de St. Barbaraweg. De agenten gingen onmiddellijk naar de opgegeven locatie en zagen daar twee mannen lopen. Ze zagen dat één van de mannen een loden rand vastpakte en deze lostrok, terwijl de tweede man op de uitkijk bleef staan. De agenten hielden de mannen, Polen van 44 en 24 jaar oud aan. In de broekzakken van de 44-jarige werden stukken koper gevonden. De 24-jarige bleek gesignaleerd te staan voor een gevangenisstraf van twaalf dagen. Beide mannen werden ingesloten.

En dat is zeven
Den Haag Een 44-jarige hardleerse Hagenaar raakte donderdag 23 september zijn auto kwijt. De man werd omstreeks kwart voor negen voor de zevende keer in drie jaar tijd betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Ditmaal op het Hobbemaplein. Omdat eerdere bekeuringen kennelijk geen effect hebben gehad, nam de politie zijn auto in beslag. Van de eerder opgelegde bekeuringen had de man overigens nog een bedrag van 740 euro openstaan.

Petje af
Den Haag De politie hield donderdag 23 september twee Polen van 17 en 24 jaar aan die hadden geprobeerd bij een warenhuis aan de Grote Marktstraat een pet te stelen. Beveiligingspersoneel betrapte de mannen rond het middaguur. Zij werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn de twee met een dagvaarding vrijgelaten.

Onder invloed
Den Haag Een 33-jarige Hagenaar is donderdag 23 september aangehouden nadat hij bijna een politieagente had aangereden met de bestelbus waarin hij reed. De agente wilde de man in verband met een alcoholcontrole op de Carnegielaan laten stoppen. Zij stond op de rijbaan en gaf de man te kennen dat hij moest stoppen. De bestuurder reed ondanks de stoptekens gewoon door. De agente moest uiteindelijk opzij springen en gaf daarbij een klap op de zijkant van de bestelbus. Dít was voor de man wel aanleiding om te stoppen. Nadat hij was aangehouden, bleek uit een blaastest dat de man teveel had gedronken. Hij blies 610 ugl.

Auto klem naast tramrails
Leidschendam - Omdat de bestuurster (37 jaar) van een personenauto donderdag 23 september om 07.45 uur moest uitwijken voor een andere auto raakte haar auto op de Noordsingel van de weg en kwam muurvast te zitten naast de tramrails. Doordat de auto erg vast zat heeft het bijna twee uur geduurd voordat het tramverkeer weer door kon. De HTM zetten extra bussen in. Nadat de auto was los getrokken kon het tramverkeer worden hervat.

Politie ondersteunt controle in buslijn 130
Rijswijk - Naar aanleiding van klachten van chauffeurs van Veolia op buslijn 130 controleerden medewerkers van het busbedrijf met ondersteuning van agenten donderdag 23 september tussen 07.00 uur en 10.00 uur de vooral jongere passagiers. Buschauffeurs klaagden over het gedrag van scholieren van met name de scholen op de Van Steenvoordelaan. De jongeren beledigden, bespuugden, waren baldadig en pleegden vernielingen in de bus. In overleg met Veolia en het bestuur van de school besloot de politie in actie te komen. Door de schoolleiding werd een brief verstuurd aan de leerlingen waarbij de controles werden aangekondigd. Agenten in burger reden vervolgens mee in de bussen. In totaal werden elf bussen gecontroleerd, waarbij de controleurs 35 processen-verbaal uitschreven vanwege het niet hebben van een geldig plaatsbewijs en het niet kunnen tonen van een geldig identiteitsbewijs. De politie en Veolia sluiten meerdere controles in de toekomst niet uit.

Achtervolging eindigt in botsing met politieauto Poeldijk - Een achtervolging van twee mannen op een scooter vanuit Monster eindigde in Poeldijk op de kruising Jan Barendselaan met de Irenestraat met een botsing tegen een politieauto. De politie kreeg woensdag 22 september omstreeks 04.00 uur een melding van verdachte omstandigheden. Een getuige meldde dat hij zag twee in het donker geklede mannen zonder licht op een scooter rondreden terwijl de scooter geen kentekenplaat had. Toen agenten in de Emmastraat een scooter zonder verlichting zagen rijden, zetten zij de achtervolging in. Op de Jan Barendselaan in Poeldijk dwongen de agenten de scooter tot stoppen. Hierbij botste de scooter tegen de surveillanceauto van de politie. Eén van de mannen op de scooter raakte hierbij gewond en moest voor behandeling tijdelijk naar het ziekenhuis. De beide mannen, 22 en 18 jaar oud en afkomstig uit Den Haag, werden aangehouden. De politie onderzoekt de herkomst van de scooter. De scooter bleek vermoedelijk van diefstal afkomstig te zijn. Eerder die nacht werd er geprobeerd in te breken bij het tankstation aan de Jan Barendselaan. Mogelijk waren beide verdachten bij deze inbraak betrokken. De recherche van Bureau Westland stelt een onderzoek in.

Aanhoudingen bij vuurwerkdeal
Delft De politie hield donderdag 23 september om 21.30 uur op de Tweemolentjeskade zes verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de verkoop en handel van illegaal vuurwerk. Een 24-jarige inwoner uit Leidschendam kreeg het bij die verkoop aan de stok met een aantal van zijn klanten. Daarbij raakte een 53-jarige Hagenaar en de vier andere verdachten afkomstig uit Den Haag en Nootdorp (15 tot 17 jaar) betrokken. Politieagenten die na een melding ter plaatse kwamen troffen de 24-jarige man aan die diverse verwondingen had. De GGD vervoerde de man naar het ziekenhuis. Na zijn behandeling werd de man ingesloten voor verhoor. Ook de andere verdachten werden aangehouden. Ter plaatse troffen de agenten in de struiken en in een auto diverse dozen illegaal vuurwerk aan. De politie nam al het vuurwerk in beslag en stelt een onderzoek in naar de herkomst van het vuurwerk en naar de gebeurtenissen rond de mogelijke verkoop.

Snelheidsduivels op de bon
Delft De politie hield donderdag 23 september tussen 13.00 uur en 15.00 uur een snelheidscontrole op de Tanthofdreef. In totaal kregen 14 bestuurders een bekeuring voor overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/u. Ook schreven de agenten een bekeuring uit voor rijden zonder een geldig rijbewijs, rijden zonder verzekering en rijden tegen de verplichte rijrichting in.

Bezorger gewond door aanrijding
Delft Een 18-jarige Haagse scooterrijder raakte donderdag 23 september om 18.40 uur gewond bij een aanrijding. Hij reed op de Bikolaan om maaltijden te bezorgen. Voor hem stopte een auto, waardoor hij plotseling moest remmen. Achter hem lette een andere scooterrijdster niet goed op, waardoor hij van achteren werd aangereden. De bestuurster van deze scooter reed door, zonder zich om de Hagenaar te bekommeren. Ambulancepersoneel bracht de Hagenaar met enkelletsel naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt het ongeval.

Vrachtwagen rijdt op poller
Delft Een 31-jarige Rijswijkse bestuurder van een vrachtwagen reed donderdag 23 september om 09.15 uur op een poller in de Choorstraat. De man zag dat het licht van de poller groen licht uitstraalde en trok vervolgens op. Toen de man weer in zijn vrachtwagen was gestapt, was de poller alweer op rood gesprongen. Op het moment dat hij met zijn vrachtwagen boven de poller reed, ging deze weer omhoog. Zowel de vrachtwagen als de poller raakte beschadigd.

Scooterrijder gewond
Delfgauw Een scooterrijder raakte donderdag 23 september om 16.40 uur lichtgewond bij een ongeval op de Zuidpoldersingel. De man verklaarde dat hij plotseling moest afremmen voor een automobilist (48) die hem geen voorrang gaf. De man kwam daarbij ten val. De GGD behandelde de onfortuinlijke scooterrijder ter plaatse aan zijn verwondingen.

Meisje berooft, politie zoekt getuigen
Zoetermeer Drie nog onbekende mannen beroofden donderdag 23 september om 22.35 uur op het Savelsbos een 17-jarige vrouw van haar portemonnee. Het slachtoffer liep over het voetpad in de richting van Savelsberg en toen zij uit het tunneltje kwam, overvielen drie daders de vrouw. Zij wisten daarbij geld van de vrouw af te pakken en renden daarna weg in onbekende richting. De drie daders droegen donkere kleding en een vest met capuchon. Zij waren circa 1.80 mtr lang. Eén dader droeg opvallende gele schoenen. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Met geprepareerde tas op stap
Zoetermeer De politie hield donderdag 23 september om 13.20 uur een 29-jarige vrouw aan op verdenking van winkeldiefstal. Winkelpersoneel betrapte de vrouw op het moment dat zij met een tas vol boodschappen een winkel aan de Dorpsstraat wilde verlaten. In de geprepareerde tas zat voor 740 euro aan artikelen die niet waren afgerekend. De vrouw werd overgedragen aan de politie en moest de nacht doorbrengen in het politiebureau.