Politie Limburg-Noord

Nederlands-Belgische politiepatrouilles tijdens kermis Weert


Datum: 24-09-2010
Tijd bericht: 10:07
Plaats: Weert
Weert staat van vrijdagavond 24 tot en met woensdagavond 29 september in het teken van de grote stadskermis. Elk jaar komen hier honderdduizenden bezoekers op af. Een groot aantal van hen zal uit België afkomstig zijn. Met het oog daarop is het initiatief genomen om kermiszondag 26 september van 14.00 tot 22.00 uur gemengde politiepatrouilles te houden bestaande uit enkele duo's van Nederlandse en Belgische politiefunctionarissen.

Dit initiatief vloeit voort uit de commissie tot verbetering van de grensoverschrijdende samenwerking tussen Nederland en België op gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Hiervan is de burgemeester van Weert, J. Niederer, voorzitter. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van gemeenten, brandweer, politie en geneeskundige hulpverlening uit de Nederlandse regio Midden-Limburg/ Zuidoost Brabant en de Belgische regio Noord-Limburg.

De commissie is in 2007 geformeerd en heeft inmiddels diverse praktische voorstellen gedaan om de grensoverschrijdende samenwerking te verbeteren. O.a. op het gebied van politie. Zo hielden de Belgische en Nederlandse politiekorpsen in mei 2009 een gezamenlijke grenscontrole en patrouilleerden beide korpsen tijdens het Europees Schutterstreffen in augustus 2009 in Kinrooi.