Politie Zeeland


---

1703-2010 Aanhouding na winkeldiefstal, Goes
Een 32-jarige man uit Vlissingen is donderdag aangehouden nadat hij kleding uit een winkel aan de Klokstraat in Goes wegnam.
Personeel zag omstreeks 13.00 uur de 32-jarige verdachte en een andere man de winkel uitrennen terwijl het alarm van de beveiligingspoortjes afging. De filiaalmanager zette hierop de achtervolging in. Hij rende de mannen achterna door de binnenstad van Goes.
Uiteindelijk hield hij de twee mannen staande aan de Korte Vorststraat.

De 32-jarige verdachte gaf hierop een deel van de kleding die hij had weggenomen, terug. De filiaalmanager belde de politie en de twee mannen zagen weer kans er vandoor te gaan. De filiaalmanager hervatte zijn achtervolging. De twee mannen splitsten zich ter hoogte van de Oostwal. De filiaalmanager volgde één van de twee mannen tot in de Bocht van Guinea. Hier werd hij echter bedreigd door de man die hij achtervolgde, waarop hij besloot te stoppen.

De politie kwam ter plaatse en zocht naar de twee mannen in en rondom het centrum van Goes. De mannen werden daar echter niet meer aangetroffen. Toen in de buurt van het station werd gezocht, dook een man in de bosjes toen hij de agenten opmerkte. De man voldeed aan het signalement van één van de verdachten en droeg bovendien kleding die was weggenomen uit de winkel. Dit bleek de 32-jarige man uit Vlissingen te zijn. Hij werd aangehouden.

De andere verdachte werd niet meer gevonden.

1704-2010 Diefstal bestelauto, Poortvliet
Een witte bestelauto is in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 september uit Poortvliet weggenomen.
De auto stond geparkeerd op de Markt in Poortvliet. De eigenaar liet zijn bestelwagen rond middernacht afgesloten achter. Toen hij de volgende ochtend rond 06.30 uur terugkwam, bleek zijn auto te zijn verdwenen.

Het betreft een witte Citroën Berlingo met het kenteken 27-VV-KJ. De bestelwagen heeft op beide zijkanten en sticker van een indiaan in de kleur bruin.





Politie Zeeland