Politie Drenthe

Vrijdag 24 september 2010

Provincie Drenthe , 24-09-2010

Bureau Weiersstraat open voor publiek

ASSEN Vanaf donderdag 23 september is het nieuwe politiebureau aan de Weiersstraat 83 in Assen in gebruik. De politie is daarmee weer terug in het centrum van Assen. In het bureau zijn ongeveer zeventig medewerkers gehuisvest, zoals het wijksecretariaat, de wijk- en jeugdagenten, de 24-uurs noodhulp en de leiding van de basiseenheid Assen.

Met het in gebruik nemen van het nieuwe bureau kunnen de inwoners van Assen voor politiezaken weer terecht aan de Weiersstraat.

Het bureau aan de Weiersstraat is voor publiek geopend
* maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur
* vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur

* zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

Aanhangwagen gestolen

ZWEELOO In de nacht van woensdag op donderdag vond er een diefstal van een aanhanger plaats. De tandemasser, gegalvaniseerd en voorzien van donkerbruine houten schotten, stond geparkeerd op een oprit bij een boerderij aan De Wheem.

Beelden inbrekers lossen inbraken niet op
EMMEN De beelden van verdachten die Politie Drenthe op hun website heeft getoond, heeft niet geleid tot het oplossen van een aantal inbraken. In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 juni vonden deze plaats in een aantal bedrijven in het centrum van Emmen. De beelden zijn verwijderd.

Politie treft hennepplanten aan
ASSEN Donderdag trof de politie achter een woonwagen aan de Smetanalaan vijftig grote buitenhennepplanten aan. De planten werden geruimd en vernietigd. De bewoner was niet aanwezig maar zal hierover aan de tand gevoeld worden.

Winkeldief met harddrugs aangetroffen
ASSEN Donderdagmiddag hield de politie op aanwijzing van getuigen in de Bremstraat een 22-jarige Rotterdammer aan. De man wordt er van verdacht bij een supermarkt aan de Bremstraat medeplichtig te zijn geweest bij de diefstal van scheermesjes. Een tweede verdachte wist hierbij te ontkomen. Tijdens fouillering werd in de kleding van de Rotterdammer 30 bolletjes vermoedelijk cocaïne en heroïne aangetroffen. De man werd ingesloten en onderzoek volgt.

Fietser gewond bij aanrijding
LANGELO Donderdagmiddag raakte een 79-jarige inwoonster van Norg gewond bij een aanrijding op de Hoofdweg. De vrouw, die in de richting van Norg fietste, stak volgens een getuige zonder uit te kijken plotseling over naar de linkerkant van de rijbaan. Een achterop komende 44-jarige automobiliste uit Leek kon hierdoor een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie controleert verkeer
RUINEN Donderdag controleerde de politie kort het verkeer op de Oosterstraat. Na klachten is gebleken dat het verkeer (auto/motor) veelvuldig de geslotenverklaring negeerde en dan gebruik maakte van het fiets- en bromfietspad. In een half uur tijd gingen maar liefst 9 personen op de bon. De controles zullen herhaald worden.

Politie houdt verdachten op heterdaad aan
MEPPEL De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen op heterdaad aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in een gokhal aan het Prinsenplein. Kort voor de aanhouding kreeg de politie een melding van een inbraak in de gokhal. In de directe omgeving viel het rijgedrag van een met grote snelheid rijdende personenauto op. Deze negeerde diverse keren het stopteken van de politie, ging nog sneller rijden, passeerde een vluchtheuvel aan de verkeerde kant en verleende geen voorrang aan een andere automobilist, die ternauwernood een aanrijding wist te voorkomen. Uiteindelijk bracht de bestuurder zijn auto op de Bekinkbaan tot stilstand en maakte zich samen met 2 passagiers uit de voeten. De bestuurder sprong hierbij de Hoogeveensevaart in en wist te ontkomen. Na een korte lopende achtervolging werden de 2 passagiers, 19 en 20 jaar oud en afkomstig uit Almere, aangehouden. In de auto werd een grote hoeveelheid muntgeld, vermoedelijk afkomstig uit de gokhal, aangetroffen. De auto werd inbeslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie controleert na de derde helft
ASSEN Donderdagmiddag en avond controleerde de politie vooral in het kader van de actie politie controleert na de derde helft. Er werden zowel rijdende als staande controles uitgevoerd in het bijzonder in de omgeving van sportkantines. In totaal werden er 350 blaasproeven afgenomen en werden er 3 autobestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Verder werd er bekeurd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs(6), vervallen APK(1), rijden door rood licht(1), opgevoerde bromfietsen(2), rijden tijdens rijontzegging(1) en een niet werkend achterlicht(1).

Overvallers nemen de benen
EMMEN Donderdagavond vond er een overval plaats op een tuincentrum aan het Oranjekanaal. Even na 20.00 uur, zaten de eigenaren, een man en vrouw, koffie in hun kantoor te drinken. Er waren op dat moment waren er geen klanten in de zaak. In de deuropening verscheen een jongeman die met een ijzeren staaf dreigde en daarbij om geld vroeg. Toen de eigenaar ging staan en hem te woord wilde staan wist zijn vrouw alarm te slaan. Hierop nam de overvaller, zonder buit, direct de benen. Een tweede man, die in de zaak bleek te staan, rende met hem mee. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit voorval. U kunt contact opnemen met de politie via 0900 88 44. Hebt u informatie die van belang kan zijn voor het politieonderzoek, maar belt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.