Vereniging FME-CWM


+ Contact

+ Jaarcongres Vereniging FME-CWM 2010
---

FME en High Tech Systems Platform intensiveren samenwerking

Zoetermeer, 23 september 2010 - Het bestuur van het High Tech Systems Platform (HTSP) heeft, onder aanvoering van de onlangs aangetreden voorzitter Amandus Lundqvist, besloten zich als branche aan te sluiten bij de Vereniging FME-CWM. Deze organisatie van ondernemingen in de technologische industrie zal dit landelijk platform en de aangesloten bedrijven actief gaan ondersteunen vanuit een binnenkort te openen kantoor op de High Tech Campus in Eindhoven.

FME-voorzitter Jan Kamminga is zeer content met de hechtere samenwerking die nu tot stand komt: "Het High Tech Systems Platform wordt nu een echte FME-branche. Een intensieve samenwerking met het HTSP is van cruciaal belang, gezien de rol die de bij het dit platform aangesloten bedrijven vervullen binnen de Nederlandse technologische industrie als klant, toeleverancier en kennispartner."

FME gaat het secretariaat voor het HTSP voeren. Bovenal zal FME signalerend en adviserend optreden waar het de cruciale aandachtsgebieden van het HTSP betreft. Zo onderhoudt FME nauwe contacten met de besluitvormers in de landelijke politiek. Ook is FME zeer actief op het terrein van een betere aansluiting van het initieel technisch onderwijs op de behoefte van de bedrijven.

Het High Tech Systems Platform werd in 2005 opgericht door ASML, Philips Healthcare, FEI Company, Thales, Vanderlande industries en Stork. Inmiddels bestaat dit landelijke platform uit ruim twintig bedrijven. Deze bedrijven werken samen in het bevorderen van onderwijs, innovatie, arbeidsmarkt en supply chain. Doel is de versterking en promotie van de industrietak en van de competenties van ieder bedrijf. Stuur door Laatst gewijzigd: 24 september 2010