Gemeente Brummen


Bespreekpunten 7. Rioolheffing: maatstaf van heffing 2011 Voorgesteld wordt om: de maatstaf van heffing zodanig aan te passen dat naast een tarief per m3 water ook een vastrecht per object in rekening wordt gebracht bij de gebruiker (zoals ook bij de Afvalstoffenheffing). Ordevoorstel behandeling uitstellen tot begrotingsbehandeling: Met 11 stemmen tegen en 7 stemmen voor is het ordevoorstel verworpen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten. 8. Kredietaanvraag planvorming Centrumplan Voorgesteld wordt om: Eerbeek in te stemmen met de kredietraming voor de planvoorbereidingskosten (conform de betrokkenheidsmatrix) en dit krediet ( 297.352, -) voor de jaren 2010 en 2011 ten laste te laten komen van de Algemene Vrije Reserve (Structuurversterkende maatregelen). Besluit voorstel: Zonder hoofdelijke stemming wordt het voorstel unaniem aangenomen. 9. Adviesnota: Centrumplan Brummen: voorkeursmodel Ambachtstraat 10. Renovatie Hallsepad Nota is besproken. Motie CDA fractie gehoord de beraadslaging, overwegende dat: - de uitbreiding van de 9-holes golfbaan bij landgoed Engelenburg definitief geen doorgang zal vinden - destijds een deel van het Hallsepad tot aan de Knoevenoordstraat niet is opgeknapt omdat bij uitbreiding van de golfbaan het pad gedeeltelijk verlegd zou worden - het betreffende deel in zeer slechte staat van onderhoud is - het daardoor nog steeds niet mogelijk is voor mensen met een scootmobiel om dit visitekaartje van de Gemeente Brummen van begin tot eind af te leggen - en dat deze situatie ook voor fietsende recreanten de nodige problemen kan opleveren verzoekt het college om: het nog niet vernieuwde gedeelte van het Hallsepad tot aan de Knoevenoordstraat vóór juni 2011 aan te pakken, zodat dit visitekaartje van de Gemeente Brummen vóór het begin van het recreatieve seizoen voor iedereen goed begaanbaar is en gaat over tot de orde van de dag. Besluit: Motie wordt door het CDA ingetrokken. Brummen, 22 juni 2010 N.E. Joosten bc voorzitter Pag. 2 van 2

RAADSVERGADERING
Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 23 september 2010 om 20.00 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA 0. Opening en mededelingen 1. Vaststelling agenda BESLUIT

De CDA-fractie dient een motie Aanpak Hallsepad. Deze motie wordt als punt 10 toegevoegd aan de agenda. Punt 7 van de agenda: verbreed Basis Rioleringsplan en verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan wordt een Hamerstuk en als punt 6 op de agenda geplaatst.. Conform voorstel vastgesteld.

2. Ingekomen en verzonden stukken Hamerstukken 3. Brandveiligheidsverordening

Voorgesteld wordt om: 1. de "Brandveiligheidsverordening 2010" vast te stellen 2. de inwerkingtreding te bepalen op 1 oktober 2010, zijnde het moment dat de Wet veiligheidsregio's in werking treedt. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

4. 13e wijziging Bouwverordening gemeente Brummen

Voorgesteld wordt om: 1. de Bouwverordening gemeente Brummen bijgewerkt tot en met de 13e wijziging kenmerk V10.00009 vast te stellen. 2. de Bouwverordening gemeente Brummen bijgewerkt tot en met de 12e wijziging zoals vastgesteld op 1 november 2007 bij raadsbesluit met kenmerk V07.00010, in te trekken. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

5. Vergaderschema gemeenteraad Brummen 2011

Voorgesteld wordt om: het ontwerpvergaderschema 2010 vast te stellen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

6. Verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan

Voorgesteld wordt om: het verbreed Gemeentelijk Rioleringsplan vast te stellen. Besluit: Zonder hoofdelijke stemming wordt unaniem conform het voorstel besloten.

Pag. 1 van 2