Woningcorporatie Ymere

Knallende oplevering appartementencomplex De Spiegel Almere-Haven

24-9-2010

Op woensdag 22 september werd de oplevering door de toekomstige bewoners en belangstellenden spectaculair gevierd met een oorverdovend vuurwerkspektakel.

Op woensdag 22 september werd De Spiegel officieel en knallend opgeleverd door Arno Visser, wethouder gemeente Almere en Joop Baars, directeur Projectontwikkeling van Ymere. Onder toeziend oog van de toeschouwers, waaronder (toekomstige) bewoners, werd de oplevering van het appartementencomplex spectaculair gevierd door een oorverdovend vuurwerkspektakel. Wethouder Arno Visser en Joop Baars gaven hiervoor het startsein door net als in het Wilde Westen een detonator in te drukken.

Bijzonder gebouw: De Spiegel

Met dit opvallende appartementencomplex realiseert Ymere veertig vrije sector huurappartementen.

Het gebouw is ontworpen onder bijzondere architectuur door Santman van Staaden Architecten uit Almere. Het complex bestaat uit drie torens die met elkaar zijn verbonden door twee ruime transparante trappenhuizen. Het gebouw bevindt zich aan de rand van het centrum van Almere-Haven. Het gehele complex en de woningen in het bijzonder hebben een luxe uitstraling. Alle woningen hebben een privé-buitenruimte en een eigen berging. Daarnaast hebben alle woningen minimaal één parkeerplaats. De woningen variëren in grootte van 73 tot 116 m2.

Belangrijk voor de stad

Met het appartementencomplex de Spiegel wordt ingespeeld op differentiatie en doorstroming in de bestaande stad door middel van kleinschalige aanvullende woningbouw. Veel Havenaren die gelijkvloers willen wonen, kunnen door dit soort appartementen doorstromen en veel eengezinswoningen (koop en huur) komen dan beschikbaar voor nieuwe bewoners.

Onderdeel Bombardon

Het appartementengebouw de Spiegel is een onderdeel van het herstructureringsproject Bombardon in het zuidelijke deel van het centrum van Almere Haven. Ook de herontwikkeling van zorgcentrum de Overloop is een onderdeel van dit project.

Ymere en projectontwikkeling

Ymere is actief in het noordelijke deel van de Randstad. We beheren er ruim 82.500 woningen, winkels en bedrijfsruimten en ontwikkelen op grote schaal nieuwe koop- en huurwoningen en maatschappelijk vastgoed. Onze locatie in Almere beheert zon 7.400 woningen in een aantrekkelijke groene en waterrijke omgeving. De positieve resultaten die we met vrije sector verhuur en verkoop realiseren, investeren we in volkshuisvesting en samenleving. Want goed wonen is meer dan een goede woning. En dus bieden we niet alleen ruimte om te wonen, maar ook om te leven en te groeien.

Op de foto: v.l.n.r. Joop Baars, directeur Ontwikkeling Ymere & Arno Visser, wethouder gemeente Almere