Gemeente Hilversum

Justin Heyl wint Zilveren Kei

publicatiedatum: donderdag 23 september 2010
De Hilversumse Justin Heyl heeft de achtste editie van de zilveren kei, de kunstprijs voor aanstormend talent gewonnen. De keus van de jury was unaniem.

Justin ontving woendagavond 22 september 2010 uit handen van wethouder kunstzaken Lon Jooren-van der Boor het bronzen beeld, gemaakt door Marloes Eerden, een cheque van EUR 750,- en een stageplaats bij een lid van kunstenaarsvereniging GSA.

Heyls filmische en fotografische werk heeft een horrorachtige inslag en is van hoge kwaliteit, oordeelde de jury. Op het eind ging het tussen zijn werk en dat van de jongste runner-up Coen Olivier Timmer (15-jarige Hilversummer). Timmer maakte indruk met vijf prachtige tekeningen.

De jury werd geleid door Jan Rudolph de Lorm, directeur van Singer Museum in Laren. Andere vaste juryleden zijn Marloes Eerden en kunsthistorica Margriet van Seumeren.

In een reactie zei de winnaar: 'Ik ben stomverbaasd. Toen ik hier binnenkwam zag ik de andere werken, allemaal ontzettend knap. Ik dacht bij mezelf, gaat dit wel lukken? Hier ben ik enorm blij mee. Ook voor de mensen met wie ik de films heb gemaakt, de hele crew. Ja, die horror, waar die vandaan komt? Ik woon al enkele jaren in het oude KRO-gebouw. Op een dag liepen we door de kelder, pikkedonker. Zo raakten we geinspireerd.'

De Zilveren Kei in een initiatief van De Gooi- en Eemlander/Gooi- en Eembode en GSA, gesteund door de Gemeente Hilversum, Museum Hilversum en Raf.

bron: Gooi-en Eemlander