Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Automobilist na verkeersconflict aangehouden

Alphen aan den Rijn, 24-09-2010 o De politie heeft donderdagmiddag 23 september een 24-jarige automobilist uit Radom (Polen) aangehouden na een verkeersconflict met een 30-jarige bestuurder van een vuilniswagen.

Het conflict ontstond op de N207 na de verkeerslichten in Leimuiden. De automobilist voegde op het laatste moment met hoge snelheid in op de rechter rijstrook en gebruikte daarbij het verdrijvingsvlak. De 30-jarige bestuurder uit Koog aan de Zaan moest hard afremmen en claxonneerde en seinde met zijn licht als reactie. Hierop gebaarde de automobilist terug met zijn middelvinger. Onderweg richting Alphen stak de automobilist zijn hand uit het raam en liet een mes zien. De bestuurder uit Koog aan de Zaan voelde zich bedreigd, belde de politie en bleef de automobilist volgen in Alphen.

Een motoragent die uitkeek naar de automobilist zag hem rijden over de Dr. J.M. den Uylsingel. De automobilist reed met 120 km/uur, na correctie 111 km/uur. De motoragent heeft de automobilist uiteindelijk op de Handelsweg staande gehouden en aangehouden. Bij hem werden zowel het mes als een busje peperspray aangetroffen en inbeslaggenomen. De automobilist bleek ook onder invloed te zijn van alcohol, namelijk 285 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces verbaal op.