Start samenwerking Corio en Save the Children

24/09/2010 11:00

Save The Children Nederland

Start samenwerking Corio en Save the Children

Vastgoedonderneming Corio en kinderrechtenorganisatie Save the Children hebben een unieke driejarige overeenkomst gesloten. In de overeenkomst is vastgelegd dat Corio jaarlijks een vaste donatie garandeert. Deze overeenkomst creëert een win-win situatie voor beide partijen. Corio zet zich op meerdere fronten in voor Save the Children. Zo opent Corio samen met Save the Children de Leadership Academy in Istanbul, Turkije. Belangrijk te vermelden is dat de Turkse Leadership Academy geen onderscheid maakt in politieke overtuiging en religieuze voorkeur en toegankelijk is voor kansarme kinderen uit de hele regio.

Met behulp van dit onderwijsprogramma krijgen kansarme jongeren een kans op een betere toekomst. Corio ondersteunt tevens Save the Children met het vergroten van de naamsbekendheid. Corio heeft als doel met deze samenwerking een bijdrage te leveren aan de samenleving en in het bijzonder de ontwikkeling van kinderen en jong volwassenen in kansarme gebieden.

De start van het programma vindt dit najaar op feestelijke wijze plaats in Istanbul, Turkije. Vanaf 2011 zal Corio ook locale initiatieven ontplooien in haar thuismarkten (Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje, Turkije en Duitsland). De winkelcentra creëren hiertoe een goed platform.

Holke Wierema, directeur van Save the Children is zeer verheugd met de samenwerking: "Wij werken heel graag samen, dat doen we in de landen waar wij werken, maar ook in Nederland. Samen bereik je immers meer dan alleen. Samenwerken met betrokken bedrijven als Corio is hard nodig om kinderen en jongeren wereldwijd een betere toekomst te geven."

Het onderwijsproject in Turkije sluit aan op de visie van Corio dat mensen hun talenten moeten kunnen ontwikkelen, waarbij het scheppen van banen en het bevorderen van sociale interactie voorop staat. Gerard Groener, CEO van Corio: "Kinderen en jongeren zijn de toekomst van onze maatschappij en vormen een belangrijke groep in de samenleving waar onze centra's deel van uitmaken. Door kinderen/jongeren zogenoemde life skills bij te brengen draagt Corio als organisatie bij aan de algehele ontwikkeling van een gemeenschap.





http://www.savethechildren.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie (