Politie Groningen

Vrijdag 24 september 2010

Provincie Groningen, 24-09-2010

Fries verliest ladder op snelweg

LEEK - De politie heeft donderdagmiddag op de autosnelweg A7 bij Leek een 37-jarige man uit Haulerwijk bekeurd. De Fries bestuurde een bedrijfswagen met een ladder bovenop zijn auto. Hij was vergeten de ladder op het dak vast te zetten. Hierdoor verloor hij de ladder, waarna het voorwerp op de rijbaan van de A7 terechtkwam. Twee autos konden de ladder niet meer ontwijken. Zij reden vervolgens over het voorwerp heen. Beide autos werden beschadigd afgesleept. De Fries krijgt een proces-verbaal voor de vallende lading.

Automobiliste gewond bij aanrijding

SCHOUWERZIJL Bij een verkeersongeval op de Zijlvesterweg in Schouwerzijl is donderdagmiddag een 42-jarige automobiliste uit Warfhuizen gewond geraakt. De vrouw kwam in een flauwe bocht in botsing met een tegemoetkomende automobilist (32) uit Zuurdijk. De auto van de Schouwerzijlster kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De automobiliste is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De 32-jarige man uit Zuurdijk kwam er zonder noemenswaardig letsel vanaf. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Politie onderzoekt diefstal tas

HAREN De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een tas uit een woning aan de Jachtlaan in Haren. Een inwoonster van die plaats was buiten in de tuin aan het werk toen een onbekende persoon naar binnenglipte en een tas meenam. De Harense zag dat de insluiper wegrende en ging er achteraan. Hij liet de tas tijdens zijn vlucht vallen. Een 58-jarige plaatsgenoot ging op de fiets achter de verdachte aan. Bij een supermarkt ontstond een worsteling tussen de Harenaar en de verdachte. Die wist echter na enkele bedreigingen alsnog te ontkomen. De politie heeft inmiddels met diverse getuigen gesproken.

Jongen op fiets gewond na aanrijding

UITHUIZERMEEDEN Een 10-jarige jongen uit Uithuizen is donderdagavond gewond geraakt in de Hoofdstraat in Uithuizen. De jongen fietste met een vriendje om een auto heen sloeg plotseling linksaf. Een motorrijder uit Aduard (36) haalde op dat moment net de jonge fietser in en kon een aanrijding niet voorkomen. De jongen viel van zijn fiets en kwam in naastgelegen bosjes tot stilstand. De gevallen motorrijder gleed enkele tientallen meters door in de straat. Hem mankeerde zo goed als niets. De fietser is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Auto-inbraken in parkeergarage

GRONINGEN Zeker vier auto-eigenaren zijn donderdagavond gedupeerd door een inbraak in hun auto. Het kwartet had hun auto geparkeerd in een parkeergarage aan de Spilsluizen in Groningen. In twee gevallen bleek niets uit een auto te zijn weggehaald, maar was er wel schade aan de voertuigen Uit de twee andere autos werden een laptop en een camera gestolen. De gedupeerden doen aangifte bij de politie.

Onderzoek naar overval videotheek

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een overval op een videotheek in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. Een 28-jarige medewerker van het bedrijf werd donderdagavond iets na half twaalf met een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen bedreigd door een onbekende man. Nadat de medewerker een geldbedrag had gegeven, ging de verdachte er vandoor. De politie is direct na de melding in de omgeving op zoek geweest naar de overvaller, maar kon hem niet traceren. In het pand is sporenonderzoek gedaan. De 28-jarige doet aangifte.

Gewelddadige winkeldief aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagmiddag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor een gewelddadige winkeldiefstal. De man stal in een winkel aan de Wilhelminakade een tas vol boodschappen. Toen hij daarop door twee medewerkers van de winkel werd betrapt, werd hij gewelddadig. De dief sloeg beiden in het gezicht en ging er snel vandoor. De toegesnelde agenten bekeken de camerabeelden en herkenden de verdachte als een bekende van de politie. Agenten troffen de man korte tijd later rijdend in een auto aan. Toen de politie de 34-jarige een stopteken gaf, ging laatstgenoemde er snel vandoor. Tijdens de achtervolging verliet hij zijn auto en zette het op een rennen. Een agent wist de verdachte in de boeien te slaan. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het winkelpersoneel heeft aangifte gedaan.

Man aangehouden voor vernieling

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond een 47-jarige man uit Stadskanaal aangehouden aan de Brugkade in zijn woonplaats. De man stak met behulp van een brandbare vloeistof op een groenstrook meubels in de brand. De agenten sommeerden de man daarmee te stoppen. De groenstrook liep door de brand behoorlijke schade op. Korte tijd later was de 47-jarige opnieuw bezig met het in de brand steken van meubels. Door het gebruik van een brandbaar middel ontstond er daarbij op de openbare ruimte een grote steekvlam. De agenten hielden de dronken man aan en maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor openbare dronkenschap

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht een 18-jarige man uit Delden aangehouden voor openbare dronkenschap. De dronken man lag op de Schoolstraat half op een geparkeerde auto. Omdat er geen land met de man te bezeilen was hebben de dienders de 18-jarige meegenomen naar het politiebureau. In een cel slaapt hij zijn roes uit. De verdachte krijgt van de politie een bekeuring.

Autos vernield in stad

GRONINGEN Onbekenden hebben woensdagnacht op de Laan van de Vrede acht autos vernield. Zeven autos werden bekrast, terwijl van vier autos een band werd lek gestoken. De politie stelt een onderzoek in.